1 Прикачен файл(ове)
Замръзва и стърже перката Mistubishi Heavy IND - Diamond
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41407&stc=1
Здравейте. За втори път ми се случва да замръзва външното тяло и перката почва да стърже в леда. Много неприятно при условие, че си налял маса и пари за най-висок клас климатик. Въпроса е защо замръзва при условие, че външната температура е 0, -1 градус. Климатика е монтиран на южна тераса на първи етаж. Тая сутрин се топеше снега от горните етажи и естествено от другите климатици капеше точно върху моя. Да не би капки вода като капят върху външното тяло и да навлизат в тялото, след това перката като се развърти и да ги замразява? Поради тази причина да имам тоя проблем. Страх ме е, че ще разбалансира перката, а може и да я счупи. Имате ли някакви идеи. Приятел ми предложи да направя козирка на климатика и евентуално ще си реша проблема. Само да вметна, че не съм слагал накрайника за конденза и директно се изтича отдолу.
Поздрави
Отговор: Замръзва и стърже перката Mistubishi Heavy IND - Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
pytsev
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41407&stc=1
Здравейте. За втори път ми се случва да замръзва външното тяло и перката почва да стърже в леда. Много неприятно при условие, че си налял маса и пари за най-висок клас климатик. Въпроса е защо замръзва при условие, че външната температура е 0, -1 градус. Климатика е монтиран на южна тераса на първи етаж. Тая сутрин се топеше снега от горните етажи и естествено от другите климатици капеше точно върху моя. Да не би капки вода като капят върху външното тяло и да навлизат в тялото, след това перката като се развърти и да ги замразява? Поради тази причина да имам тоя проблем. Страх ме е, че ще разбалансира перката, а може и да я счупи. Имате ли някакви идеи. Приятел ми предложи да направя козирка на климатика и евентуално ще си реша проблема. Само да вметна, че не съм слагал накрайника за конденза и директно се изтича отдолу.
Поздрави
Колега що отвори цяла тема за една перка, има си тема за този модел.
При мен също е замръзвала вода на едно от "крилата" на перката и започва стъргане по шасито на външното тяло. Изключи климатика от ДУ, след което с отверка отвий болтчетата на капака, те са две от ляво и две от дясно, след което провери перката за облединяване. Гледайки го отзад най вероятно замръзването ако има ще е на външното тяло ще е в дясната страна и евентуалноо върху перката. Цялата работа е 5-10 мин и после си свиркаш.
Отговор: Замръзва и стърже перката Mistubishi Heavy IND - Diamond
"Тая сутрин се топеше снега от горните етажи и естествено от другите климатици капеше точно върху моя"
Това е отговора...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk