Неприятен шум от вътрешното тяло
Здравейте.
Климатика е SRK 25ZS-W, 3 годишен и днес за пръв път чувам шум, наподобяващ бландикане на вода. Всъщност, шумът не е наподобяващ, а всъщност направо си е такъв... Има ли вероятност маркуча да е засмукал вода и зради това тя да се бландика вътре? Шумът се провокира в моменти, в които се появи силен насрещен вятър и спира изцяло, когато няма вятър. Наклона на тръбата, която излиза извън стаята е виден и ми изглежда около 7-8°. Както споменах, днес чувам този шум за пръв път. Нормално ли е това или е необходимо да бъдат предприети някакви мерки? Мога ли да използвам климатика или трябва да извикам сервиз възможно по-скоро?
Благодаря.
Отговор: Неприятен шум от вътрешното тяло
бландикане - тази дума не я знам
Имам съвсем друг климатик на който конденза отива по тръба в кофа на балкона.
Но при даден вятър съм чувал бльоб, бльоб от вътрешното тяло. (все едно мехур въздух излиза от вода) Бях го записвал, но не помня къде.
Имаше и още някой с такъв ефект.
Върти ми се, че при него нещата се бяха подобрили при уплътняване на дупката в стената откъдето излизат тръбите. При мен дупката си е НЕуплътнена (дупка от която излизат тръби. няма пяна нито замазка).
Та ако не ви е уплътнена дупката може да пробвате това.
Другото е кондензната тръба как и в какво завършва. Може ли да се случва така, че вятъра да духа в нея в даден момент.
вкарай си тръбата за конденза в улук както се прави ,вместо да капе на главите на съседите !
Моята влиза в балкон, в който има шкаф, в който има кофа.
Та може да бълбука и така
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
бландикане - тази дума не я знам
Имам съвсем друг климатик на който конденза отива по тръба в кофа на балкона.
Но при даден вятър съм чувал бльоб, бльоб от вътрешното тяло. (все едно мехур въздух излиза от вода) Бях го записвал, но не помня къде.
Имаше и още някой с такъв ефект.
Върти ми се, че при него нещата се бяха подобрили при уплътняване на дупката в стената откъдето излизат тръбите. При мен дупката си е НЕуплътнена (дупка от която излизат тръби. няма пяна нито замазка).
Та ако не ви е уплътнена дупката може да пробвате това.
Другото е кондензната тръба как и в какво завършва. Може ли да се случва така, че вятъра да духа в нея в даден момент.
Ами да, думата вероятно е някакъв жаргон - означава, че нещо прави "бльоб, бльоб" и ходи напред-назад, в случая това нещо е вода. :) Дупката в стената е перфектно уплътнена, но според мен проблема е, че тръбата за конденза е привързана към външното тяло, но не виси надолу, а е насочена хоризонтално... Не знам що за монтажници са я оставили така. Впрочем, с този сервиз имах и други проблеми, като например компресор, който създава резонанс при работа и дрънчи така, сякаш нещо опира в него. Опитаха се да ми обяснят, че е от панела, но това е друга тема.
Цитат:
Alexi
вкарай си тръбата за конденза в улук както се прави ,вместо да капе на главите на съседите !
Моите уважения, обаче не ми трябват лаладжии, които не могат и не знаят как да помогнат, но за сметка на това пишат небивалици, без да знаят дали изобщо ситуацията е такава, каквато са си я съчинили. Вие може и да сте много добър професионалист, но съдейки по начина Ви на писане, предпочитам да не получавам "помощ" от такива като Вас.
Цитат:
RitmoDelMar
Ами да, думата вероятно е някакъв жаргон - означава, че нещо прави "бльоб, бльоб" и ходи напред-назад, в случая това нещо е вода. :) .
Много правилно си се насочил.Някъде близко до вътрешното тяло, може би в снопа с тръбите зад тялото, кондензния маркуч има лек обратен наклон, т.е. "виси" надолу, което е предпоставка за събиране на малко вода.Когато е силен навън вятъра, "надува" през кондезния маркуч и изтласква водата към дренажия отвор във вътрешното тяло.Оттам се чува и това "бльоб, бльоб".Не е от неуплътнен тръбен път в стената.
Като вариант можеш да пробваш да вкараш края на маркуча, ако имаш достъп в някаква кофа/10 лтр. туба, с/без вода и да наблюдаваш какво ще се случи, ако толкова те дразни "процеса":)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Palev
Много правилно си се насочил.Някъде близко до вътрешното тяло, може би в снопа с тръбите зад тялото, кондензния маркуч има лек обратен наклон, т.е. "виси" надолу, което е предпоставка за събиране на малко вода.Когато е силен навън вятъра, "надува" през кондезния маркуч и изтласква водата към дренажия отвор във вътрешното тяло.Оттам се чува и това "бльоб, бльоб".Не е от неуплътнен тръбен път в стената.
Като вариант можеш да пробваш да вкараш края на маркуча, ако имаш достъп в някаква кофа/10 лтр. туба, с/без вода и да наблюдаваш какво ще се случи, ако толкова те дразни "процеса":)
Местоположението на края на дренажния маркуч е на около 2 метра от вътрешното тяло и мисля, че няма място в близост до вътрешното тяло, където може да има обратен наклон, но така или иначе съм почти сигурен, че проблема е позицията на този маркуч. В близките дни ще извикам сервиз, който да го оправи, за да не се провесвам аз. :) Прилагам едно грозно изображение, нарисувано на Пейнт. Благодаря много за изказаните мнения!
Не до, а зад вътрешното тялото се събира водата, да надигнат тялото и да видят дали няма обратен наклон.Вътре,зад тялото ти е проблема.
Има съция проблем с климатик който директно се обдухва от вятъра . При силни пориви над 50÷60 км/ч се получава същия звук , това става със затиснат дренаж , уплатнени отвори на стената , вклчително и уплатнен пакет при външното тяло . Е ефекта е все едно нищо не си правил . Това е на толо , на студено почти не се ползва . Мисля вече че при тези пориви директно във външното се обърква хладилния процес и това е шум от фреона докато машината се опитва да реагира на резките промени в налгането .Само манометри не съм слгал .
Разбирам. Благодаря отново!