Проблем със климатик SANG TAC-18CHS
Здравейте!
Имам климатик SANG TAC-18CHS от няколко години и изобщо
не съм доволен от него. Проблемът му е че не размразява и при
температури под 0 градуса тотално се заледява.
Ако някой има опит с този или подобен модел, ще му бъда
благодарен за мнение или съвет.
Re: Проблем със климатик SANG TAC-18CHS
Характеристиките на климатика са добри и не би трябвало да има проблеми с дефроста. Отговори на въпросите:
- На каква скорост държиш вътрешният вентилатор, каква температура поддържаш и колко метра е тръбният път между телата?
- Вътрешният топлообменник, турбината и филтрите чисти ли са?
- Трябва точно наблюдение, през какво време климатика разскрежава и колко продължава процеса?
Отговор: Проблем със климатик SANG TAC-18CHS
Ами вентилатора е на ауто, температурата е между 20 и 24 градуса, тръбния път е 2-3 м.
Топлообменника и филтрите са добре и не мисля че е от това, защото проблема започна още с
монтажа на климатика.
Не мога да забележа някаква зависимост при размразяването - само дето е много на рядко и непълно. Обикновено
продължава 10-15 мин.
При външна температура под 0 гр. изобщо не го включвам, защото замръзва бързо и е безсмислено.
Интересното е че имам два такива еднакви климатика и двата са със същия проблем.
Не знам дали това има някакво значение, но при монтажа забелязах че тръбите ги поставиха
в обща изолация, без да са изолирани една от друга.
Хем си видял ква пръчка е тази марка хем пак си се метнал на нея. Проблема не е от това че са в една изолация тръбите макар че трябва да са отделни но това не му е проблема. Защо не идеш в техното дето са ти го продали да се оплачеш?
За съжаление са купени едновременно.....
Заложили са доста усложнена програма за дефрост. Винаги, когато се опитват да направят програма умна има проблеми.
Вентилатора трябва да се държи на максимална скорост при външни температури, при които си забелязал, че има проблеми. Ако това не помага, трябва да се добави съпротивление последователно на температурният датчик на вътрешният топлообменник, да отчита по-студена пита и да включва по-често дефроста. Няма нищо страшно, нещата са оправими.
Много благодаря за съветите!
Ще пробвам и ще споделя резултата.
Аз също имам климатик SANG TAC-18CHS, който работи с фреон R22...Въпросът ми е: Пише че може да се замени от фреон R417A възможно ли е да се замени без смяна на маслото или....?