1 Прикачен файл(ове)
Проблем с климатик Nippon модел KFR 20DC
Здравейте.
Мой приятел ме помоли да питам, дали някой знае какъв може да бъде проблема с неговия климатик - Nippon модел KFR 20DC.
Каза че е питал няколко майстора, но без успех. Всички казват, че не знаят, и не могат да помогнат. Доколкото разбрах са казали, че компресора работи. Може би електрониката е проблема.
Проблема е следния. Когато се пусне, било то студено или топло, климатика тръгва-спира и процедурата се повтаря. На дисплея излиза и някаква капчица с усмивка. Прилагам снимката, която ми прати.
Благодаря предварително!
Отговор: Проблем с климатик Nippon модел KFR 20DC
Климатикът нов ли е? Човекът чел ли е инструкцията?
- - - - - - - - - -
Струва ми се, че климатикът не е настроен правилно. Кажете му да настрои: Режим-охлаждане/от снимката предполагам, че е изсушаване/; Вентилатор-Auto; температура-16 или 18 градуса. Да има в предвид, че при принудително спиране или смяна на режима, компресорът ще тръгне след 3 минути.
Капчицата е режим изсушаване.За охлаждане трябва да е снежинка.Както е казано по-горе - да сложи климатика на режим охлаждане /снежинка/,вентилатор на авто /А/ и градусите на колкото си иска,стига да успее да охлади,ако помещението не е прекалено голямо.
1 Прикачен файл(ове)
Каза че е пипал режимите, сменил е на снежинка, но пак не работи да духа студено или топло. Също така постоянно се рестартира.
Това в дясно на дисплея заданието ли е? 39С?
Кажи му да извика някой дето има климатик да му го настрои. По-трудният вариант е да прочете инструкциите за климатика и дистанционното, въпреки, че може и да не ги разбере, ако досега не е имал климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Кажи му да извика някой дето има климатик да му го настрои. По-трудният вариант е да прочете инструкциите за климатика и дистанционното, въпреки, че може и да не ги разбере, ако досега не е имал климатик.
Откъде си сигурен,че този климатик има ръководство.
Ръководства-четох ги. Гугъл знае всичко.
Цитат:
KI_YOOU
Това в дясно на дисплея заданието ли е? 39С?
Мисля че да. Пробвал го е и на топло и на студено, но рестартира и не духа както е зададено.
Цитат:
SPSt
Викал е но му каза ли че тази марка не ги поддържали и немогат да го оправят. Било нещо от електрониката сигърно а те не разбирали. Иначе климатика си е ползван 6-7 г. от същия собственик.
Цитат:
megame
Мисля че да. Пробвал го е и на топло и на студено, но рестартира и не духа както е зададено.
Е как задание 39 гр. в режим охлаждане?
Мисля,че в дясно е външна темперарура,а в ляво е зададена. Филтрите чистени ли са? Това тръгва-спира веднага ли става или климатика поработва извесно време и тогава спира?
Най-лявата икона показва , че компресорът върти в ниски обороти. При тези температури, ако настройката за вътрешна е около и под 25° и аз клоня към филтри
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Извикан бе друг техник който дойде и констатира че проблема идва от някаква платка. Каза че ще я поръча. Цената и била 250 лв.
От тези 20=ки съм слагал 3 бройки и 3-те бяха с откачени темп. и тръбен датчик.така си бяха излезли от завода.