Osaka CH-12-JB - голяма температурна разлика в стаята
  Тъкмо я похвалих снощи и почна да прави проблеми :yikes
Днес сутринта голям студ пусната на 25 градус включва се при стартирането затопля и спира. Топличко хубаво, след време вече се усеща хлада, още търпим, вече студено вдигаме до 32 и обратно до 26 включва затопля и пак така. Нарочно отваряме вратата към терасата и към коридора термометъра показва вече 18 градуса пак няма реакция. Та питам се какво ли може да е.
P.S. Osaka Ch12 JB монтиран преди 3 години с редовни профилактики и до сега отлична работа :help
     Re: Проблем с Осака 12ска
  Предполагам термо датчика си е променил стоиностите смяна с нов ще реши проблема.
  и колко ще ми излезе тази придобивка
   Цитат:

Първоначално публикувано от todor_l  
 Тъкмо я похвалих снощи и почна да прави проблеми :yikes
Днес сутринта голям студ пусната на 25 градус включва се при стартирането затопля и спира. Топличко хубаво, след време вече се усеща хлада, още търпим, вече студено вдигаме до 32 и обратно до 26 включва затопля и пак така. Нарочно отваряме вратата към терасата и към коридора термометъра показва вече 18 градуса пак няма реакция. Та питам се какво ли може да е.
P.S. Osaka Ch12 JB монтиран преди 3 години с редовни профилактики и до сега отлична работа :help

Имай предвид, че с отваряне на прозорцитре не се охлажда въздуха около клиатика, тъй като климатика е по-високо от прозорците. Ако се направи този опит и със най-добрия климатик с прецизен терморегулатор пак в стаята ще стане студено, а климатика няма да се включи. При теб явно си има проблем. Освен да извикаш майстор да го погледне друго неможе да се каже.
  И според мен проблема е в датчика (цена 10 лв.).Спокойно до 5-тата година ще смениш всичките!Единственото което можеш да направиш за момента е да изключиш машината от контакта за 15 минути за да се рестартира и да пробваш пак.Друг вариант е предложения от Юлиан, да се усеща ефекта на преходните месеци т.е. да нямаш циркулация на въздух до сензора и там температурата да е такава.Или сензора да опира в корпуса(пластмасата) и това да му пречи.Въпреки това смятам , че последните два варианта са малко вероятни. 
  Малко неангажиращо мнение-провери си всички електролити във вътрешното тяло!Особено тези около захранването,датчика е 5 kΩ/20º/за китайците/климатиците,де/
  Аз имах същия проблем.Доидоха от сервиза изкараха термо датчика извън климатика и сега си работи перфектно.Не ми взеха никакви пари,моят климатик е гаранционен.Термо датчика е монтиран вътре в климатика и изстива по бавно от колкото въздуха в стаята и затова включва по късно.Сега като е извън климатика вкл. и изкл. като разликата в зададената темп. е 1 градус.
     Re:Osaka CH-12-JB - голяма температурна разлика в стаята
  този датчик каде се намира