OSAKA CH-_-LBP1 - голяма вибрация, направо се тресат прозорците!?
здравеите,от година и половина имам този климатик (LBP1),според мен работи добре и на топло и студено,обаче има един шум които се появява когато се вдигат оборотите на компресора,голяма вибрация.незнам дали е нормално.направо се тресат прозорците за около 10-15мин,сигурно сабуждам и саседите.ако някои има този проблем и го е отсранил моля да пише.миналата година даже виках и техниците но те казват че е нормално,а аз не мисля така.появява се и при три чертички на дисплея за индикация на мощноста,а сащо и в режим на размразяване
Re:OSAKA CH-_-LBP1 - голяма вибрация, направо се тресат про
И аз си монтирах като ''по- заблуден'' ,такава Осака 12LBP1. Наистина външното тяло е по-шумничко(вентилатора),но на мен не ми пречи,щото можеби го сложих да виси от тавана на шпилки(а и като мой си експеримент и тампони под шпилките). Комшиите над мен усещат вибрации на терасата им само когато размразява за 10 -ина минути.....при тебе svet1980,как е монтирано
Отговор: OSAKA CH-_-LBP1 - голяма вибрация, направо се тресат прозорците!?
Колеги,аз също преди няколко месеца си купих LBP1 и имам същият проблем с тресенето-правеше го в ниските обороти и се оказа,че трябва да се смени компресора,но дори и майстора беше много скептично настроен и ми сподели,че нямало оправия. Климатика прекара месец в сервиза и днес го монтираха.Оказа се,че само са шумоизолирали компресора.Тресенето,причинено от компресора изчезна,но буботенето от външното тяло си остана.Целият ми апартамент е в гипскартон и вътрешното тяло е монтирано на картона.Възможно ли е той да е причината за това боботене или мога да търся причината отново в компресора?
Това е машина с три електромотора, една перка, една турбина и циркулиращо химично вещество в нея с променливи налягания 4 - 35 bar. Нормално е при работа да има шум и вибрации. Странно и чудно е да ги има при ниски обороти, ама евтинийка та не е нещо неочаквано.
Търси причината в новото строителство със стиропор и гипсокартон. Решението е да се сложи мощен за помещението скъп инвертор с нисък минимум.
Решението е да се сложи мощен за помещението скъп инвертор с нисък минимум.
Колко тънко и гъвкаво становище!
С натрупването на стаж и опит от дискусиите във форума се научаваш как да се изразяваш по начин да не могат да те засекат.
В случая съвета за решение е универсален и е приложим за всякакви случай. Няма нищо лошо в това да имаш климатик изработен от качествени материали и детайли с повече мощност в резерв и имащ нисък минимум. Това всеки го знае, като единствената пречка всички да имаме такива са парите.
Аз съм доволен от машината.Отоплявам около 35 м2 (кухня+ хол-тухла без изолация). Компресора работи почти винаги на първа степен.Вътрешния вентилатор е на авто и е достатъчно тих. Външното тяло не го чувам . Освен това за цена от 699 лв. получаваме климатик с вътрешно тяло от 14-тица (12 кг./860 мм.ширина) , външно тяло 35,5 кг.с двоен топлообменник, напълно редовен ( не като на мидеите със съкратени медни тръби) и фреон 1,15 кг.
Единствения проблем е че няма никаква информация за тази марка , и нищо не се пише.Като секретен проект е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
потребител
Целият ми апартамент е в гипскартон и вътрешното тяло е монтирано на картона.Възможно ли е той да е причината за това боботене или мога да търся причината отново в компресора?
Причината не е в гипсокартона!:)