Osaka CH-12-JSE работи на студено на топло не тръгва
проблема е следния като се включи климатика ми мига постоянно operate(1-но вентилаторче)и не светва изобщо 1-но кръгче че загрява... като го включа на студено си тръгва всичкои бачка макар че мига постоянно (1-но вентилаторче)... изключих външния датчик и пак същата работа
Re:Osaka CH-12-JSE работи на студено на топло не тръгва
А компресора отвън дали работи на студено?
да ! на студено работи напълно нормално
сигорно ли е ... като го мерих показва 5 килоома ли ко беше когато навъм е 2 градоса
Никога не съм се занимавал с ОСАКА, но четяйки написаното за симптомите, аз бих проверил на първо място реверсния клапан, и по-точно бобината му, дали отива ток на нея и ако отива, дали тя е изправна и си върши работата.
При 2 градуса трябваше да ти покаже 31 килоома.Сменяй го.
пак съм тука ... пак батак ... сега съм махнал датчика на външното тяло и съм вързал кабелчетата на късо пак нищо не става ток отива до външното тяло меря бобината (на кондензатор ми мяза повече) на студено показва 350 в. на топло изобщо нищо не показва... ясно ми е че трябва да го хвърля и повече да не виждам нищо с марка ОСАКА ама съм пълна криза .... мерих и 2-та вътрещни датчика 1-я които е за температурата в стаята показва 10.66 КилоОМА а този на питата показва 11
А някой може ли да даде стойностите на външния датчик при различни температури? При мен не искаше да влиза в дефрост. След смяна на външния датчик проблемът изчезна за 1 месец изцяло. Чистеше си питата перфектно. От 3 дни пак не иска да влиза в дефрост...просто работи и става буца лед...но не дефроства. Датчика отвън го смениха с 10кОМ...ама толкова бързо да се е скапал...направо не ми се вярва. Затова искам да знам какво трябва да показва.
И ако някой знае при каква стойност влиза в дефрост, много ще бъда благодарен ;)
Благодаря предварително!
отвори и виж дали си е на местото или се е измъкнал