Универсално дистанционно за климатик втора употреба ?
От вчера имам проблеми с климатика (втора употреба национал). Няма връзка с дистанционното. Тъй като фирмата която ми го продаде се спомина трябва да се оправям сам :Google:. Климатика работи ако се пусне от вътрешното тяло! Търся начин да разбера проблема в дистанционното ли е или в приемника. Универсалните дистанционни справят ли се с такива машини (по принцип)? Има ли фирма за климатици втора употреба във Варна където ще ми обърнат внимание?
Re: Универсално дистанционно и климатик втора употреба
На дистанционното на Национала отзад под капачето има одно копченце за превключване, пробвай първо него. Ако не стане в съседство има два отвора в който се виждат две калаени пъпчици, окъсиги с помощта на отверка за да рестартираш дистанционното. Пробвай в двата отвора. Ако дистанционното съвсем е заминало, в Пловдив освен универсални могат да се намерат и оригинални дистанционни. Напиши кой модел е национала?
Re: Универсално дистанционно и климатик вт
Климатика е NATIONAL CU-G25R-W, а дитанционното (тип мида) не мога да му определя типа, защото са изтрити всякакви маркировки по него. Всичко което може да се пробва по него май го направих :(.
Нещо не се справям със качването на снимки :(
Пич проблема е в това че си го отварял и затварял повечко пъти и се е прекъснал лентовия кабел вътре занеси го с някой сервиз за GSM могат да въстановят връските и ще си работи вероятноста да не ствпадат доста от командите с универсално дистанционо.
Провери дали дистанционното работи. Насочи предната му част там от където излъчва към обектива на камерата на телефона си или към цифров фотоапара. Гледай през екранчето на телефона и натискай някой копче. Ако работи трябва да просветва бяла светлина. Можеш да я видиш само през камера или фотоапарат. Ако просветва значи дитанционното работи и проблема не е в него ако не работи е кофти.
Това дистанционно е масово за моделите от 91 до 00 година на национал и няма лентов кабел капачето не е активно. Днес ще попитам колко струва същото дистанционно в Пловдив и ако го имат и цената не е висока ще решиш каккво да правиш. Но първо разбери дали проблема не е във вътрешното тяло.
И универсалното и оригиналното дистанционно струват в Пловдив 20 лева.
blue1 мерси  :Drinks: ! Дистанционното работи :(! От климатика е! Дали някой ще ми го сервизира? 101% е студена спойка :).