Проблем с жалузите на Panasonic
Привет, изтече гаранцията на климатика и естествено се появи проблем.
Климатика е Панасоник 12ка, но в момента не мога да кажа точния модел. Жалузите увиснаха. При никаква степен от дистанционното не се движат. Рестартирах, но явно проблема е механичен. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Дали само са се откачили или нещо се е изронило. Външната пластмасовата кутия на болчета ли ги правят или на щипки, че да опитам първо сам да се справя.
Re: Проблем с жалузите на Панасоник
Ако ги вдигнеш с ръка пак ли увисват?
Цитат:
Привет, изтече гаранцията на климатика и естествено се появи проблем.
Климатика е Панасоник 12ка, но в момента не мога да кажа точния модел. Жалузите увиснаха. При никаква степен от дистанционното не се движат. Рестартирах, но явно проблема е механичен. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Дали само са се откачили или нещо се е изронило. Външната пластмасовата кутия на болчета ли ги правят или на щипки, че да опитам първо сам да се справя.
Или са се откачили от моторчето,или запчатките са се изронили
Връжи ги с тел в желаната от теб позиция и готоо :)
Цитат:
Връжи ги с тел в желаната от теб позиция и готоо
е те това още не бях го виждал
Е , шегувам се разбирасе . Най-вероятно се е откачило нещо по механизма на задвижването . Но и това е начин за решението на проблема :)
Ако е моторчето,направи няколко хубави снимки и ми ги пусни,ще се опитам да ти намеря
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
е те това още не бях го виждал
аз съм виждал да липсват от 6-7 години както и капака на вътрешното тяло ,но климатика си бачка така че няма страшно :)
Жалузите са вертикални-тоест малките глупави крилца дето уж насочват струята.Ако КЛАПАТА ти пада-вземаш пвц тръбичка от бутилка за пяна,пъхаш я в десния край-към моторчето,изрязваш излишното.
Ако не можеш,потърси добър сервиз.
Ако и те ти откажат-пусни ми лично!Моите специалисти ще ти отговорят подробно!
Елементарна повреда.
Благодаря за отговорите. Свалих жалуза. Моторчето си работи, но цилиндричната пластмасова част от жалуза, която влиза в моторчето е счупена на две и едната половинка я няма. Надали ще може да се приспособи.
Откъде мога да купя направо нов жалуз
Цитат:
Благодаря за отговорите. Свалих жалуза. Моторчето си работи, но цилиндричната пластмасова част от жалуза, която влиза в моторчето е счупена на две и едната половинка я няма. Надали ще може да се приспособи.
Откъде мога да купя направо нов жалуз
Най-трудно е да намериш някоя пластмасова резервна част за климатик/направо невъзможно/.
Най-добре се пробвай да я залепиш.
за лепене лошото е че липсва парче и то не малко. ще трябва да се побългарява явно. това пък не съм очаквал, че не се намира като резервна част.
Масово явление при по дъртите Панасоници решението е да я стегнеш с Кабел биндер (свинска опашка) 2 мм ... макар че ако липсва част от осичката може и да не стане ...