Panasonic CS/CU-UE9HKE - за посоката на издухваният въздух
Здравейте, вчера ми монтираха този климатик. Въпроса ми е, че клапата на вътрешното тяло може да насочва въздуха напред и на малки степени надолу, а аз искам да духа нагоре. Дали може по някакъв начин да се реши проблема, евентуално дали може да се свали клапата да се завърти и да се сложи пак? или някакво друго решение?
Re:Въпрос за Panasonic CS/CU-UE9HKE
Няма начин да се завърти по-нагоре от хоризонталата.Освен ако не се счупи.Единствено Шарп имат модели,духащи нагоре към тавана със системата си Коанда.
Не е добре климатикът да духа макс нагоре, защото ще засмуква студен въздух и ще спира, а в стаята ще е топло.
незнам за шарп но на работа има osaka, hisense, midea и chigo и всичките могат да духат нагоре като клапата се завърта така че отива от долната страна на струята. Някак е странно малко по скъп климатик да няма такава елементарна възможност.
ПС: Много си е добре даже. На работа съм с една ОСАКА и съм почти под нея и е напълно конфортно без да ми духа директно.
На Panasonic клапите се въртят в обратна посока.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
На Panasonic клапите се въртят в обратна посока.
Не разбрах какво искаш да кажеш.
Как да ти го обясня... Като гледаш вътрешното тяло фронтално, клапата се отваря със задната си част напред. Т.е. като се отвори максимално, задния и ръб идва горе, а този, който е бил отпред, се прибира навътре. Така е на повечето евро-Панасоници, не знам точно на този модел дали е така, но предполагам. И понеже клапата има лека извивка, не може да пуска струята хоризонтално, а винаги има лек наклон надолу, дори и в максимално горно положение.
При мене клапата от долната страна излиза напред и се издига до хоризонтално положение на клапата. Мисля, че това се опита да кажеш.
Да. Но както си забелязал, това хоризонтално не е съвсем хоризонтално.
Re:Panasonic CS/CU-UE9HKE - за посоката на издухваният въздух
Нe зная за Коандата , но Nocria-та насочва съвсем хоризонтално в режим охлаждане и строго вертикално в режим отопление.
Но там клапата е тройна.
е да ама Нокрията струва колкото 5 UE-та:)
Аз и на охлаждане насочвам клапите максимално (около 45° ъгъл) надолу .Хоризонталните раделени -напред и на ляво.При хоризонтално насочване хладния въздух пада върху мен и това не ми харесва.
Да точно това коментирах и аз. Малко тъпо са го измислили от Панасоник да не може да се обръща клапата да насочва въздуха нагоре.