Колко е гаранцията на компресора на PANASONIC CS/CU-E9JKE?
Здравейте,
Колко месеца е гаранцията на компресора на PANASONIC CS/CU-E9JKE. На гаранционна карта попълнена в Техномаркет е отбелчзано само 24 месеца за целия продукт (както е и на сайта). Други фирми го предлагат с 60 месеца гаранция на компресора, също така и сходни модели в ТМ са с по 60 месеца. Гаранцията не е ли една - към К и К Електроникс и ако става въпрос просто за грешка - как да се свържа с лицата отговорни за климатиците Панасоник в К и К - на сайта има телефоните само на магазините?
Благодаря ви предварително!
Re:Колко е гаранцията на компресора на PANASONIC CS/CU-E9JKE?
На всички климатици Панасоник,внесени и продадени от Видеолукс,"майката" на техномаркета,с тяхната гаранционна карта,си пише ИЗРИЧНО 5 г за компресора. Ако на твоята карта горе-вляво пише КиК сервиз,огледай я внимателно отзад ,на горните редове,на около 1/3 отгоре-надолу.Пише си го с дребни букви.
mitko_ Ако не си извикал монтажната фирма която ти е монтирала климатика да направи платена профилактика след първата година гаранцията на целият уред климатик включително и на компресора е само 2 години.
Условието да получиш 5 годишна гаранция само за компресора на климатик марка Panasonic е да викаш монтажната фирма монтирала ти климатика за профилактика всяка година която се заплаща. Трябва да се направят общо 4 профилактики до изтичането на 5-те години.
JKE е съвсем нов модел и май още няма година на пазара.Тоест няма как да е правена профилактика.
Тогава въпросът е зададен много навреме след като още не е минала 1 година от монтажа.
mitko_ трябва да прецени иска ли или не иска да има 5 годишна гаранция на компресора или 2-те години на целият уред включително и компресора са му достатъчни.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
На всички климатици Панасоник,внесени и продадени от Видеолукс,"майката" на техномаркета,с тяхната гаранционна карта,си пише ИЗРИЧНО 5 г за компресора. Ако на твоята карта горе-вляво пише КиК сервиз,огледай я внимателно отзад ,на горните редове,на около 1/3 отгоре-надолу.Пише си го с дребни букви.
Да, пише го. vanko68 и valen1 благодаря ви за разясненията. Аз се занимавам "дистанционно" с въпроса и гаранционната карта не е пред мен.
Монтажа е в момента. Профилактиката - след година! :)
mitko_ Сподели колко тихо работи и изобщо как ти се струва климатика?
Съжалявам, няма да мога да споделя впечатления - не го избирах за мен. Трябваше да е с макс. COP иначе рискувам да не го пускат изобщо, и ми се искаше да има "някаква" йонизираща система.
Дали е тих - надявам се. В хола си имам едно Fujitsu ASY 9 LS от повече от 4 години и за него мога да кажа че определено е тих. Панасоника по спомен май е със сходни нива на шума.