Мнения за PANASONIC CS/CU-UE12JKE
Здравейте!
Имам намерение да си купя климатик, който да ползвам целогодишно и видях този модел на промоция в Техномаркет за 1000лв с монтажа.
Дайте повечко информация за този модел и най-важното-дали създава проблеми. Има ли по добри варианти от този модел без значение дали е инвертор.
Re:Мнения за PANASONIC CS/CU-UE12JKE
Да не пускам друга тема, някой да има наблюдение върху модела PANASONIC CS/CU-UE12JKE (горният модел) ?
Аз имам UE9HKE предполагам е същия с някой малки разлики. Противно на очакванията на пишещите тук и дори на мойте, но миналата зима като беше -15 -18 януари климатика си работеше и ми отопляваше стая около 14кв метра. Вече 2 години откакто е монтиран си работи безпроблемно.
ПАНАСОНИК има голяма гама машини.НКЕ са от добре работещите машини.
Наскоро купих два климатика Panasonic CS/CU-UE12JKE. Монтирани са в две стаи едната е 11кв.м а другата е спалня - 13 кв.м. Когато работят на отопление при външна температура около 0 градуса изразходваната енергия е окло 950 вата на час от двата климатика. На дистанционното съм задал 16 градуса а в стаите е 20 - 21 градуса. Външните тела постоянно спират (или поне аз така си мисля) и включват. Искам да попитам нормално ли е за инверторните климатици да включват и изключват постоянно, и дали това се отразява на консумацията на енергия.
Машините ти са твърде преоразмерени за тези помещения. Това, че работят по този начин е закономерно.
Ако си купуваш няколко номера по-големи обувки, не бива да очакваш, че ще са ти удобни. :taz
dancho_ нормално е да ти изключват машините-по мощни са за твоите стаи,трябвало е 9ки поне да вземеш за по оптимална работа,пък и добра изолация като имаш е така.Разхода ми се вижда доста,а и това задаване на 16°,а пък било 20°?-защо им задаваш толкова,и при по голямо задание,дали си ги поддържа?
а Касапа ме изпревари. :Drinks:
Kasap,diksanal благодаря за отговора! Пак се прецаках :)).
На дистанционното задавам 16 градуса защото ако задам повече в стаите става още по топло.
Но въпросът ми е малко по конкретен - като нищо не се чува от външното тяло дали наистина изключват тотално или минават в режим на ниска консумация на енергия ?
dancho_ ми виж ако ти върти външния вентилатор значи работи,а ако не върти значи е спрял.
Отговор: Мнения за PANASONIC CS/CU-UE12JKE
Някой има ли по пресни впечатления от този модел, сега е пуснат по 999 лв. в Технополис, вярно ли е че работи до -5, и какво ще кажете за монтажите на Технополис?
Вярно е че е до -5 този модел е стар и гледат да го пласират. Отдели си още 200-300лв и вземи едно Фуджицу за да ти е мирна главата.
Мерси!
Е то аз точно за Фуджитсу 12LEC се глася, и май вече съм сигурен, че ще е той!
Само да не е за спалня, че малко трудничко се спи на тия фуджичита.