Re:Panasonic CS/CU-E15LKE
Бива, но за близо 2000 лв аз бих предпочел да дам още малко за това:
http://www.fujitsu-general.bg/cat_30_product_30.html
Слаба машина. Изпълнена с капилярка, килограмите отговарят като на средна 12-ка, фреонът е около и под средното количество за 12-ка. Консумираното от компресора електричество е около и под средното за 12-ка, но изглежда за да получат по-високата отдавана хладилна мощност компресора просто е форсиран. Официално минималната външна температура до която е конструиран да работи на отопление е -5 °С.
И това чудо на техниката струва 1 900 лева!!!
alex_ ето ти един по евтин, но много по добър избор:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
Надявам се и колегите да са на това мнение.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Изключително много ви благодаря за мненията ви!Значи се отказваме от тази машинка,тъй като климатика ще се ползва най вече за отопление ,а щом след -5 го няма никакъв значи не става..До седмица трябва да купуваме нещо.Този Дайкин ще ми върши ли работа или ще ми поръчате и други марки като цената която можем да отделим е около 2000 лв...Пак казвам трябва ми за отопление.Тачат ги много митсубишитата но не сам запознат много.благодарим ви много!!
Най-добро: Нокрията, която препоръчах, но надхвърля бюджета.
Най-добро съотношение цена-качество-мощност: Daikin FTX50.
Друго друго... май няма. По-скъпи са и не толкова добри.
GE50VA на Mitsubishi Electric е 2300 лв, а е с по-лоши показатели от Нокрията, която е на същата цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
Изключително много ви благодаря за мненията ви!Значи се отказваме от тази машинка,тъй като климатика ще се ползва най вече за отопление ,а щом след -5 го няма никакъв значи не става..До седмица трябва да купуваме нещо.Този Дайкин ще ми върши ли работа или ще ми поръчате и други марки като цената която можем да отделим е около 2000 лв...Пак казвам трябва ми за отопление.Тачат ги много митсубишитата но не сам запознат много.благодарим ви много!!
Вярно е че са хубави климатици(мицубиши), и поради по високия минимум на отопление може да ги слагат на по-големи помещения с цел да не спират, но да чакаш една 35-ца да стопли помещение от 34 квадрата е преклалено, освен ако не си с перфектна изолация вътрешна и външна.Слагай дайкина FTX ....GV най-малко 50-ка пък зимата каквото дойде, поне няма да спира.
Има мицубишита с троен вътрешен топлообменник, но цената им гравитира около 2 700 лева за 35-ца...
По-добре моделът 20-ка на Daikin FTX60GV - 1 800 лева.
Здравейте, нека и аз да използвам темата за да ви попитам ще се отоплява помещение около 38-39 кв. и ми предлагат този Panasonic CS/CU-E15LKE за 1300-1400 лева, заслужава ли си да се вземе? Благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от misho74
Здравейте, нека и аз да използвам темата за да ви попитам ще се отоплява помещение около 38-39 кв. и ми предлагат този Panasonic CS/CU-E15LKE за 1300-1400 лева, заслужава ли си да се вземе? Благодаря.
Не си заслужава.Този е по добър:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
А и ще топли повече от PANASONIC CS/CU-E15LKE.
Благодаря за мнението, като се зачетох повече по темите за климатици мисля, че определено си прав.