Отговор: NATIONAL, "CS-E220A-S"
среден апартамент, на третиа етаж, изолация няма, само пвц дограма, докато комшиите са под мен и запалят печката нямам проблем с отоплението24 градуса, но заминат ли някаде, машината започва да се мъчи, и тази година няма да изхвърлям печката, че комшиите са учениции и събота , неделя, ваканциите ги няма:) струва ми се че трябвало да взема по голяма машина или да не е японска 2 употреба
за тия пари ще вземеш нова която и при -5 няма да направи 23 в помещението да не говорим за -20 че изобщо няма да работи
среден апартамент, без изолация, пвц дограма докато комшиите палят печката е добре, струва ми се че е трябвало да взема по голяма машина, или да не е японска 2 употреба
- - - - - - - - - -
не бяха проблем парите, исках японско , проиведено за япония
Според мен климатика се справя повече от прилично при дадените обстоятелства.
Аз съм с подобни 22-ки в стаи от по 14~15 квадрата в перфектно изолирано жилище и по-миналата година когато температурите паднаха до -27*С машините си видяха зор, а в твоя случаи номиналната мощност на отопление според мен е леко недостатъчна.
чудя се дали да не го преместя в детската която е наполвин по малка, около 10,12 квадрата, и да взема или по голвм японски климатик, или не6то за 1,500 лв, даите препораки
за 10-12 квадрата ще заспи няма да го усещаш кога работи .. това е най маломощния модел 22 от тая серия не искай чудеса от него .. ако искаш неусетна икономична работа без да се мъчи машината и без да студуваш си сметни едни 90-100 вата на кубик номинал .. слагаш една японска 28ца в това помещение а 22ката в по малкото и ще видиш разликата
Адаш, този модел не е най-маломощния, а е най-мощната 22-ка (7509 BTU) от тази серия. През 2000~2001 година, E серията на National е най-високата. В режим отопление може да се развърти до 19795 BTU.
имах предвид ,че е 22ка .. ако беше Е280 щеше да се справя
когато го купувах ми казаха че е 12 по нашите стандарти, и ще се справя без проблем, как да отида да си купя друг, като пак ще ми пробутат нещо по малко, не разбирам много от климатици, особено на японски:mad:
Няма да ходиш пак при тези...Още като си видял, че има нещо съмнително при покупката е трябвало да се откажеш. Машина се предлага спрямо параметрите и съответните мощности необходими за помещението. Факта, че са изтрили нарочно охлаждащата мощност, говори за желания от тяхна страна да "метнат" евентуалния купувач... За помещението в което е тази машина в момента е необходима машина която да отдава номинално поне 3.6 kW и да има максимално развъртане над 6.0 kW. Тоест, ако трябва да купуваш пак японски климатизатор, трябва да се спреш на модели които съдържат в името си 28 или 36 (като пак повтарям, не всички които съдържат тази цифра (28) в сигнатурата ще свършат работа).
Давам пример: Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.3 ~ 7.6), 12287 BTU (1024 ~ 25939)
лятото, страшна миризма излизаше от него, при първото пускане на охлаждане, звънах на фирмата, обесних им че не са го почистили както трябва, а те поискаха пари за профилактика, после ми обясни приятел да го оставям да се обдухва когато ще го спирам , и ва6ите ли миришат така като не ги оставяте да се обдухват:confused::(
От думите ти, става ясно че фирмата е пълна "драматургия"...
Цитат:
Първоначално публикувано от
rumen74
когато го купувах ми казаха че е 12 по нашите стандарти, и ще се справя без проблем, как да отида да си купя друг, като пак ще ми пробутат нещо по малко, не разбирам много от климатици, особено на японски:mad:
1. Това 9ка; 12ка и т.н. не е по наши, а по английски стандарти. Ние ползваме "кВт" за измерване на отоплителна мощност.
2. Когато купуваш, не слушай какво ти обясняват, а гледай киловатите които машината отдава, смятай и тогава решавай. Изненадите ще са минимални! Успех.