Грешка H16 Panasonic PE 9DKE
Здравейте!
Имам проблем с Panasonic CS-PE9DKE и се нуждая от вашите компетентни мнения и съвети!
Когато климатикът работи и му се заскрежи външното тяло,започва опити да обърне режима и да започне да се размрзява,но тогава компресора спира изцяло,а малко след него и вътрешното тяло се изключва и започва да мига таймера.Отвън си остава заскрежен и не може да се включи повече, дори след неколкократни опити и изключване на щепсела от мрежата.Това се повтаря постоянно!!!Тръгва евентуално на другия ден,но работи докато се заскрежи и при опит за размразяване отново спира.
При направен CHECK с дистанционното показа грешка H16 и само на нея имаше звуков сигнал.
H16 --> Outdoor Current Transformer open circuit --> Outdoor PCB,IPM module
Това е обяснението на грешката в manual-a.
Благодаря предварително!
Отговор: Грешка H16 Panasonic PE 9DKE
Вчупена пружина на компресора същия се рециклира Обърнисе към колегата Климамаркет .
Проблема е в компресора. Ако си в Русе мога да помогна - ремонт на компресора.
Благодаря Ви,за бързите отговори!
Мислех,че ще ми се размине проблема с пружината,защото тълкуванието на грешката не споменаваше компресор,но уви....
Cameo,благодаря за отзивчивостта,но съм близо до Тополовград и Русе ми е малко далеч :)
P.S. Ако има колеги извършващи ремонт на по-близки разтояния - моля,да ми пишат!
Цитат:
Първоначално публикувано от
turboie
Обърнисе към колегата Климамаркет .
Той обаче отдавна не е минавал насам...:confused:
Има ли някой,който може да отремонтира този проблем в районите на Стара Загора,Ямбол,Бургас.....?
Ако няма,ще се търсят и по-далечни варианти.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DEKS
Има ли някой,който може да отремонтира този проблем в районите на Стара Загора,Ямбол,Бургас.....?
Ако няма,ще се търсят и по-далечни варианти.
ремонт компресор :D