Въпрос с повишена трудност - модел компресор и неговите параметри.
  Имам при нас в сервиза компресор на Matsushita, за който нямам никакво инфо. В нета нищо не излиза, при търсене на конкретния модел компресор. Ако някой може да удари едно рамо, ще е перфектно - модела на компресора е 5RS080XAA, DC220V, R410A, Made in Japan.
     Отговор: Въпрос с повишена трудност - модел компресор и неговите параметри.
  Има данни за компресор 5RS080 - без последните букви. Предполагам или е същия или модификация. Аз бих питал и колегата Ефендулов.

http://www.compressor-torg.ru/Panasonic-R410A.html
  компресора се монтира и на Хитачи 8ца 04-06г ,навремето имах такова
  Най-вероятно е 6 полюсен и това е компресор от някой японски климатик 22-ка, имам подобни само, че с означение 5RS092XAA(XDA)(XBA) японски перфектно заместват дефектните компресори на китайските инверторни панасоници.  означението 092, 080 показва работния обем на помпата. А твоя Сашо може да стане за някоя DC 7-ца на панасоник. Просто последните букви са модификации от различни години.
  5RS080 е двуполюсен, монтиран е в 08КН2, модела на ХИТАЧИ от 2005 г. Сервизното го има из мрежата, в него е дадена и схемата на компресора. 

Цитат:

Първоначално публикувано от 
edi1  
 5RS080 е двуполюсен, монтиран е в 08КН2, модела на ХИТАЧИ от 2005 г. Сервизното го има из мрежата, в него е дадена и схемата на компресора. 

Да, но на Сашо модела има още букви и въпроса е дали модификацията е малка или по-голяма. По-вероятно е да е малка.
  З атова не знам, Ивайло.В сервизното има само основните букви за типа компресор, няма ги другите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
edi1  
 З атова не знам, Ивайло.В сервизното има само основните букви за типа компресор, няма ги другите.

Аз го гледах това серизно. Действтелно компресора се слага на тази машина, както и на Panasonic. Въпроса е колко са големи разликите в последните букви.
  Последните три букви показват типа на ел.двигателя  и в случая са най важните. Най-вероятно 5RS080XAA е 6 полюсен.
 5RS080 монтиран  в 08КН2, модела на ХИТАЧИ от 2005 г, не е инверторен. Инверторните са Е08Н с компресор ASC092SD-A8JT1 и  Е08Н2 с компресор ASC092CD.
На Panasonic, не съм сугурен дали има модел ........ХАА
 По големия 5RS092XAA е монтиран на LG A09AWU. Колегите които работят с LG могат да кажат най точно какъв е.
  Жоро (geozap), и аз установих, че 5RS092XAA го има в модели нае LG. Обаче, намерих една спецификация на 5RS080X и там има доста инфо за този компресор, но не знам последните две букви, в случая от какво значение са. Можеш ли да ми кажеш, точно какво значат означенията при тези компресори - имам при моделите на R22, но при тях са повече и това ме обърква.
  Тук е обяснено какво означават буквите в моделите компресори произведени в Китай.

Panasonic Wanbao Appliances Compressor (Guangzhou) Co.,Ltd