Вътрешно тяло Panasonic CS-E12QKEW, какъв модел е външното?
Здравейте. Пиша от името на моя позната. Ситуацията е следната. Познатата ми е отишла на обява за продажба на климатик Panasonic инвертор втора употреба. Разчели са само модела на вътрешното тяло CS-E12QKEW 2004г. Външното е монтирано високо и не са могли да видят надписите. Молбата ми е за помощ за модела на външното тяло и евентуално за неговите технически характеристики. Използвах търсачката, не открих нищо конкретно. Благодаря.
Отговор: Вътрешно тяло Panasonic CS-E12QKEW, какъв модел е външното?
Panasonic CS-E12QKEW е модел от 2014 година, а не от 2004 година. В случая, модела на външното тяло е CU-E12QKE. До колкото си спомням, модела от 2004 се води DKE.
Благодаря за бързия отговор, Александър. Извинете за пропуска, но собственика на въпросния климатик казал, че го ползва от 4 години. Преди това е ползван от баща му в офис. На вътрешното тяло на дата производство пише 0407 Малайзия и това ме навежда на мисълта, че е произведен юли месец 2004 година. Благодаря.
На вътрешното тяло, от дясната страна има табелка с точния модел. И със сигурност не е QKE, а по скоро DKE - © 2004 Panasonic.
При Панасоник датата на производство се изписва на вътрешното и на външното тяло във формат година/месец: ХХХХ.ХХ
Благодаря за информацията и на двама Ви. Ще се наложи утре аз да отида на място и да видя точната модификация на климатика. Благодаря.
Ситуацията е изяснена. Модела на климатика е CS/CU-E12GKE 2007г. 03месец Малайзия. Купен, демонтиран, профилактиран и монтиран на новото си място. Ще охлажда и отоплява боксониера 28м2 южно изложение във Варна. Според монтажниците /професионалисти/ ще се справя отлично. Приоритет е охлаждането, около 23 градуса.
С охлаждането ще се справя. За отопление ще се налага да му помагаш, ако зимата е като преди 3 години.
Познатата ми е рускиня и затова приоритет е охлаждането. Зимата в апартамента е комфортно дори и без отопление. Съседите от долу са на дърва и това помага доста за отоплението на боксониерата.