Мега странен Panasonic E09QKE
По мнения от форума и лично проучване се сдобих с въпросния Панасоник. Още лятото започна да ме озадачава как работи и проблемите съм ги описал в предишна тема. Та сега вече започнах да го пускам да топли и пак сумати въпросителни и недоумения намирам.
Първо - имам чувството, че не топли. В слънчево време сигорно 15-16 градуса от вън, го сложих на 30 градуса, след час и полувина влизам в стаята и вътре, ТОПЛО а аз очаквах да е ЖЕГА, дет се вика, да не може да се диша вътре. Замерихаа го от фирмата която го монтира и стойностите на компресора беха нещо от сорта 8-9 на студено и 30-40 атмосфери на топло (карам по спомени). Реших да взема термометър и да премеря струята от вътрешното тяло с опасения, че струята която излиза не е достатъчно топла, или студена. След 20 минути работа, стойностите беха 10 градуса отдавана при 16 градуса и вентилатор на 3-та степен. На топло на 30 градуса, след 20 мин работа 50 градуса на изхода на жалузите. Измерено с някакъв абсолютно неангажиращ според мен термометър за 8 лв. Нормолни ли са тези стойности?
Друго... Имам чувството, че въобще не работи като инвертор този климатик. Имам в друго помещение един Хайер, който като го пусна, вента на авто, и в началото докато загрее е на високи обороти и след време започва да намаля плавно оборотите след като затопли. Да не говорим, че при идентични помещения (спални х15 кв.) Хайера направо прави жега за 5 мин.
Този Панасоник имам чувстовото, че работи като конвекционален. Пробвах го на няколко режима... Авто комфорт... Еко нави... Куаят... Само на едно вентилатора... какво ли не и всеки път го няма това плавно намаляване а направо изключва вентилатора на вътрешното тяло и последващо директно включване. Нормално ли е за този инвертор да няма това плавно включване и изключване при започване или привършване на работа и плавна работа при достигане на зададените стойности? Незнам направо съм притеснено разочарован. Бях на гости на приятел със стар Пансоник инвертор. Еми вдигна градусите с 2-3 и след 5 мин. се усети и си съблякохме блузите и останахме по тениски. Какво мислете от всичко което споменах?
Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE
Много забавно четиво, но не в правилния раздел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
yanko78
Абе май нещата са ок, само паранои си вкарвам.
:undecided:
Купил си си климатик със сензор за слънчева светлина и човешко присъствие, който се старае да е икономичен, а не да работи като конвенционален хаер за 600 лева. Вкараш си се във филм...
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Купил си си климатик със сензор за слънчева светлина и човешко присъствие, който се старае да е икономичен, а не да работи като конвенционален хаер за 600 лева. Вкараш си се във филм...
Защо тогава включва и изключва като конвенционален и го няма плавния старт и стоп? Имам и един конвенционален Ниппон, който по същия начин цъка като включва и изключва. Да не би аз нещо да бъркам с настройките? Как е най добре да го оставя на всичките от опциите които има? Вече се омотах от смени на режими на работа. До момента не мисля, че съм намерил правилната...
Ако минималната мощност на климатика е по-висока от моментните топлозагуби на помещението, то той неминуемо ще работи като конвенционален.
Как е най-добре за теб можеш да разбереш само експериментално. Остави го на отопление на някаква нормална температура, вентилатор на авто или както ти харесва и го остави да си работи.