Климатик Panasonic модел CS-E21CKE
Климатика бе в безупречно състояние и работеше безпроблемно, до вчера. Панасоника е от последните модели произведени в Малайзия.
Както си работеше, изведнъж спря и се включи оранжев бутон "Таймер", след преглед на ръководството за потребители, се оказа проблем в компресора. Обадих се на сервиза и установиха изгорял компресор, възможно ли е наистина да е изгорял или ме баламосват за да си купя нов климатик?
Втори въпрос, ако е вярно твърдението има ли смисъл да се търси нов компресор или смяна с нов климатик?
Трети въпрос - Някой може ли да ме ориентира за цена на нов компресор или рециклиран за модела? Търсих в нета, но модела е доста старичък и не намирам в БГ такива компресори. Иначе машинката наистина е добра и никога не ме бе изоставяла до вчера :)
П.П. Струва ли си ремонта ???
Отговор: Климатик Panasonic модел CS-E21CKE
компресора е скрол ,900 вата .. трудно ще намериш такъв нов ..
Може да се намери нов, но не знам дали цената ще Ви додне.
Случайно някой да знае дали този компресор е съвместим с друг модел по-нов, например?
Я вземи да напишеш каква грешка дава дистанционното управление на климатика преди да вадим 100% заключения, че е компресор. Наистина е възможно да е изгорял, все пак машината е доста стара. Разбира се за такива климатици винаги може да се предложи компресор-заместител и машината да се подкара. Просто трябва да се погледне кое е най-икономически изгодното решение.
Панасоник произвеждат всички битови климатици за европейския пазар (освен 2 модела) в същата фабрика, от която е излязъл и този климатик. Не знам какво ви е накарало да мислите, че той е последния...
Трифазен компресор (каквито са в инверторите) трудно изгаря, но му се поврежда(т) възвратния(те) клапан(и). И на мен ми е интересно, дали някой е в състояние да ги смени? Имам два такива компресора и се чудя...
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Трифазен компресор (каквито са в инверторите) трудно изгаря, но му се поврежда(т) възвратния(те) клапан(и). И на мен ми е интересно, дали някой е в състояние да ги смени? Имам два такива компресора и се чудя...
Надали щеше да дава грешка при изтърващ клапан.
Значи на дистанционното не дава никаква информация. Просто светва оранжевата индикация "Таймер" и с дистанционното не може нищо да се направи, също не светва индикацията за мощноста на работата на компресора. Изключвам климатика от захранването и после пускам отново. На вътрешното тяло светва индикация мигаща , но индекацията на компресора не светва. След известно време, индикацията за работа на компресора премигва за 1-2 секунди и угасва. след около минута отново светва оранжева светлина на "Таймера", и така всичко свършва. Забравих да опиша, че при преминаване на автоматичен режим, вътрешното тяло започва да духа за около 30 секунди и спира. Това е всичко.
Като се отвори капака на дистанционното най-долу има малък бутон CHECK. Натискате го за няколко секунди и дистанционното преминава в режим на диагностика. Насочвате го към климатика и започвате да цъкате стрелката на таймера нагоре/надолу и на всяко цъкване на дистанционното се изписва различен код, а вътрешното тяло издава еднократен звук както когато приема команда. Цъкайки стрелката най-вероятно ще достигнете до код, при който вътрешното тяло издава същия звук неколкократно. Това е потвърждението за грешка. Като видите каква е грешката я напишете тук.
Това го направих, превъртях всички кодове но май не чух звук може да съм го пропуснал съжалявам, сега вече ме е яд!!! Вече разкачих климатика като се доверих на сервизните техници!!!
Много ме хвана яд сега, защо не писах по-рано!
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Надали щеше да дава грешка при изтърващ клапан.
Пълна ти е пощата и не мога да пратя ЛС.