Каква е разликата между....
Искам да запитам за разликата между тези два модела.
Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE ETHEREA
Panasonic CS-XE09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014
Бюджета не е много голям, а търся климатик с много добра филтрация на въздуха, максимално тих и да не завихря след дефрост
Спалня с реални 14m2
Само годината на производство ли ги различава ?
Благодаря
Отговор: Каква е разликата между....
Цитат:
Първоначално публикувано от
Damian Ivanov
Само годината на производство ли ги различава? Благодаря
Годината и цвета. XE-модела е сребрист.
Цитат:
Mega
Годината и цвета. XE-модела е сребрист.
Да и 20гр повече фреон за QKE.
Цитат:
Damian Ivanov
Бюджета не е много голям, а търся климатик с много добра филтрация на въздуха, максимално тих и да не завихря след дефрост
Спалня с реални 14m2
Благодаря
относно изискванията, някакви впечатления имате ли ?
Цитат:
Damian Ivanov
относно изискванията, някакви впечатления имате ли ?
Ако това са изискванията:
Цитат:
Damian Ivanov
... спалня 14м2 без външни стени, граничеща с остъклена тераса с не изчислени топлозагуби
изискванията са: 90% за отопление, максимално тих, без завихряне след дефрост, максимално добра филтрация, бял, бюджета до 1300 -1400 с монтажа...
- няма да стане работата. Почвай с компромисите!
това са изискванията, които искам да покрие климатика
Колко от тях ще покрие модела, който ще избера, е добре дошло
Хубава вечер
Добре де, тъй като и аз стоя пред дилемата с избора на климатици, QKE серията не е ли доволно добра, с предостатъчно екстри и отоплителна мощност за парите си? Честно казано, за 1450лв - 9ка - ( на много места и с вкючен монтаж) си е оферта.
п.п Към г-н Иванов, LG предлагат машини с плазмен филтър на сносна цена, имай ги предвид.
Цитат:
KI_YOOU
п.п Към г-н Иванов, LG предлагат машини с плазмен филтър на сносна цена, имай ги предвид.
Обявения от г-н Иванов бюджет не стига за такива машини 1300-1400лв с монтаж
И аз стоя пред дилемата с избора на климатици, QKE серията е добра - и в други форуми го потвърждават.
qke не е серия , а суфикс който показва актуалноста на модела.Например модел със суфикс rke e по-нов от модел със суфикс qke,поради простата причина че r е след q в английската азбука.
Цитат:
StoilS
И аз стоя пред дилемата с избора на климатици, QKE серията е добра - и в други форуми го потвърждават.
Правилно си се ориентирал ...-това е модел от 2014..-EQKE за разлика от RE12QKE и UE12RKE–2015 г. e по-висок клас машина!!!
И за да съм по точен думичката "ETHEREA" отличава въпросния климатик и го позиционира в по-висок клас !
Притежател съм на въпросната машина и засега нямам забележки относно работата и не на последно място-качество на изработка!
Цитат:
emil vasilev
qke не е серия , а суфикс който показва актуалноста на модела.Например модел със суфикс rke e по-нов от модел със суфикс qke,поради простата причина че r е след q в английската азбука.
Всъщност единственото нещо, показващо възрастта на машината е първата от трите букви. Останалите 2 са за други означения на производителя. Освен това годините и буквите понякога се разминават, защото производителят не следва английската азбука, а сам избира кои букви да използва.
В конкретния случай, E_QKE е най-актуалната версия на Е серията. E_RKE към момента не съществува.