Отговор: Панасоник инвентор ЕЕР 6.4
Климатик Панасоник KIT-VE9NKE
Значи на това като му махнеш около 1000лв по REECL, си е оферта ако питаш мен и естествено ако държиш на марката. :) Убедени сме с колегите че ще преизпълни изискванията ти.
Другата опция е да пишеш директно на конкуренцията от Тошиба (Help Us Improve!) и момчетата да ти направят нещо по поръчка.
:cheesy:
много е .. японския му еквивалент се намира нов и е на много по поносима цена
Цитат:
Първоначално публикувано от
Daxy
и затова търся климатик само за отопление и да е ИКОНОМИЧЕН под 800 вата на час да харчи на минус 15!!!
1200лв. са доста скромен бюджет за подобно чудо на техниката, овсен ако не е некой "изхвърлен" 100-волтов таралясник.
то зависи и от топлозагубите .. но инвертор да духа горещо - трудна работа ,трябва бая зор да вижда
Цитат:
Daxy
Да поясня че съм особен тип...обичам жегата и мразя студа! Лятото не пускам на студено климатика дори когато е 33 градуса...просто ми е кеф жегата!!!
Обаче стане ли още минус 2 минус 3 превъртам от студ и стоя навлечен с дебела фанела в къщи на бичещ климатик... сегашния ми е Панасоник обикновен сплит НЕинвентор и още на минус 5 почва да духа студено по 25 минути на всеки час!!! иде ми да го строша с чука като стане минус 5! На минус 15 е неизползваем и затова търся климатик само за отопление и да е ИКОНОМИЧЕН под 800 вата на час да харчи на минус 15!!!
За особени типове са необходими особени решения. Трябва задължително да смениш концепцията и да се ориентираш към печки Чудо с обилно зареждане на дърва и въглища!
Няма климатизатор за 1200лв., който да ти прави 33о в стаята при -18о навън!!!
С две думи климатиците от 1200-1300 лева вършат абсолютно същата работа януари месец като тези от 500 лева?!
- Нито са по-икономични двойно по-скъпи нито духат топло по 55 минути на час на минус 15...както се очаква от двойнопо-скъп климатик?
- Намерих в Техно Хит рециклирана японска Тошиба 10-ка със СОР 5.71 за 739 лв. с гаранция 24 месеца....май ще се насоча към нея...дават я до минус 20.
С две думи е така,или рециклиран истински,или 2000+ парички
Цитат:
Daxy
С две думи климатиците от 1200-1300 лева вършат абсолютно същата работа януари месец като тези от 500 лева?!
- Нито са по-икономични двойно по-скъпи нито духат топло по 55 минути на час на минус 15...както се очаква от двойнопо-скъп климатик?
- Намерих в Техно Хит рециклирана японска Тошиба 10-ка със СОР 5.71 за 739 лв. с гаранция 24 месеца....май ще се насоча към нея...дават я до минус 20.
По тази логика климатиците от 2400-2600лв ще духат топло по 110 минути на час на -15 :-memnon
И тези от 2000 лв са боклуци. Я по-добре от 5000 лв...:p
Имам една духалка с керамични плочи, 750/1500W, чудна работа ще свърши :)
Отговор: Панасоник инвертор ЕЕР 6.4
Уредът,който търсиш авторе,все още не е изобретен - инвентор!Насочи се към инвертор-по-вероятно е да го намериш!
Цитат:
avenger
Уредът,който търсиш авторе,все още не е изобретен - инвентор!
Човека не търси уред, а изобретател, който да му осигури такъв - желаните параметри така или иначе са в сферата на фантастиката.
Ето ги и тях инвенторите... Кво ли няма на този свят
Климатици Inventor, 1
Инвентор са не само Мидея, а и GREE и Chigo от време на време. Поръчват ги във всички фабрики.