Отговор: Мнение за National CS-X258A
  Картинка не се вижда. Освен ако не свържеш директно входа, а не изхода на автотранформатора към климатика, не знам как ще получи 230V. 100-те волта се вземат от средна точка и трябва да си пълен неграмотник, за да подадеш входа и на изход, което означава шунтиране на трафа, подаване директно 230 V и капут на климатика. Ако си е свързан правилно, няма шанс при завъртане на щепсела да се появи 230V, а най-много 100 и няколко.
  Коригирах си предното мнение, сега вижда ли се картинката?
  Да, вижда се. Благодаря! Не съм много сигурен, но това май са мрежови филтри и не зная ако си заминат какъв точно ще е ефекта. Предполагам, че ще се връща повече реактивна енергия в мрежата, което не касае обикновения потребител. Това го пиша от гледна точка на това, че със сигурност съм въртял щепсела и досега не съм усетил да е станал някакъв проблем. Всъщност доколкото виждам точно в тези вериги няма полупроводникови елементи, които да изгорят от високо напрежение. Всеки решава за себе си, но аз държа задължително да са ми занулени корпусите.
  Филтри са. Безмислени общо взето.  Като окъсят, да ти изгори бушона какво да стане друго. Ако прекъснат - няма проблем.  Ама при някои клими има и варистори. Пък там гори бушона, няма прошка. Не че ще изгори нещо друго, но оставаш без климатик за известно време и трябва да търсиш кой да го оправи. 
Излишни неудобства според мен.  Аз ще си го оправя, ама за какво да си губя времето. 
Нагледал съм се на такива повреди.  Една бъзикня за 10ст. спира машина за 120 000лв. 
И двата ми климатика не са занулени. 
 Напрежението, което си измерил е резултат на тоя делител от кондензатори. 
Току що мерих каква стойност са тези кондензатори на Toshiba 365UDR.
9nF ми даде уреда, щото надписите са дребни и не мога да ги видя. 
Максималният възможен ток би бил 0,6mA през тях. Абсолютно безопасен за човек. 
Кой както си е решил, така да прави!
  Виждам че доста се е изписало.... Всичките ми контакти са занулени/заземени , така че ще държа да си пуснат 3 жилен кабел. Изтеглих инструкцията на климатика и съм го дал за превод. Относно аспирацията , изрично ги питах за аспирационни пакет(отделна тръба) , тъй като различните фирми работят различно и искат отделно заплащане . В описанието на климатика не прочетох да има обогатител на кислород както е писал колегата( възможно е аз да не съм разбрал...чичо Гугъл превежда доста странно от японски).
  CS-X258A няма кислороден генератор. Такива генератори имаше в моделите до 2006 година.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Aleksandars 
   CS-X258A няма кислороден генератор. Такива генератори имаше в моделите до 2006 година.

Съжалявам, сбъркал съм модела с 285, пък той бил 258. Моя грешка!
  то на японските климатици оригиналния кабел си е двойка .. само че щепсела не може да се обръща
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
zxc0 

Не е точно така, като гледам как са им вързани клемите на трафовете ми..
  Интересно как са свързани при теб? Схема, ако ти е възможно?
  Като си купиш ще разбереш ;-)
  От картинката излиза, че е по-добре да няма зануляване. :)
  С тия автотрансформатори е направо задължително ползването на английските контакти. Имам една машина на 100V, която задължително ще се модне с такъв щепсел.
  Щом си решил купи си контакт с щифт и щепсел с  гнездо за зануляване/заземяване. Използват се за IT и то тук, а не в Англия. Нещо такова и такова..
  Климатика е в магазина , доста запазен... Дистанционното се оказа , че не е оригиналното за модела , а за по стар модел ( според тях ) и може да управлява всички функции. То е А75С2590. Въпроса е , ще може ли да използвам пълноценно климатика?