Panasonic CS-E18DKEW Грешка H97
Здравейте. Една прекрасна сутрин след като включих климатика, забелязах, че си е затворил клапите и мига timer. Проверих и изписва грешка h97. След рестарт отваря клапите външната перка прави четвърт оборот и спира ,вътрешното тяло се затваря и започва да мига таймера. Климатика тръгва само след рестарт. Дойдоха техници свалиха външната платка и мотора за диагностика и уж се оказа ,че е от външния мотор. Проблема е ,че не може да се намери такъв. Въпроса ми е може ли да се ремонтира или да се намери та дори и втора употреба?
Отговор: Panasonic CS-E18DKEW Грешка H97
Снимка на мотора?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
2 Прикачен файл(ове)
Не се сдържах и реших да отворя въпросния ел.двигател. Единственото нещо което видях е ,че единият лагер е заминал(който най-вероятно някога през времето е сменян) и има луфт. В резултат на което ротора е опирал по статора и е съборил пластмасовот покритие. Въпроса ми е дали това нещо ще функционира ако сменя лагерите?
Ти си го отворил от предния край... От задния имаш достъп до платката. А по отношение на статора, няма никакъв проблем да работи. Той си е така и без да е имало триене.
Въобще сигурен ли си, че проблема е в двигателя? Измервания правил ли си?
Ами аз незнам какви измервания се правят, но идваха от една фирма свалиха външната платка и мотора и казаха ,че проблема е бил в мотора. БУквално мотора се върти на ръка но се усеща от време на време да заклинва леко. Лагера ,че е заминал,н незнам дали това може да е причината.