Сервиз за климатици LG във Варна
На връх Нова Година, компресора на климатика спря. Машината е на 9 години и досега е работила без проблем, но може би вече и е свършил ресурса. Вътрешното тяло работи, когато го пусна на охлаждане, а когато е на отопление, след около 2-3 минути почва да мига индикатора за захранване и клапата за въздуха се затваря. На дисплея не се изписва никакъв код за грешка. Правилно ли съм се ориентирал в проблема? Благодаря на всички, които дадат съвети какво може да се направи в такава ситуация.
Re: Сервиз за климатици LG във Варна
ми... :081: нова година нов късмет и нов климатик....
нататък отиват работите май. Бюджета засега е 1600-1700лв без монтажа. Събирам предложения.
bright: Не си обяснил и разучил добре проблема. Написал си че вътрешното на охлаждане работи, а външното дали и то работи на охлаждане. Във случаят моделът не е важен, но занапред когато има проблем изписвайте и моделът климатик.
Не бързай още да го отписваш, не и преди да са го видяли техници. Може проблема да е малък, щом до сега е работил добре, е много вероятно и занапред да продължи. Дай му шанс.
9 години е малък ресурс. Аз знам едни климатици, които от 1994 година си работят като пушки и не са дали признак за изчерпване. Марка са GoldStar (Преди да стане LG)
Най-вероятно проблема е някъде другаде и викни специалисти да го погледнат преди да го сменяш. ОСвен ако не ти е писнал да го гледаш на стената и искаш нещо по-фешън - да не се излагаш пред гостите с дърт 9 годишен климатик...
Пратих на ЛС телефон на тахниците!
Цитат:
Първоначално публикувано от bright
На връх Нова Година, компресора на климатика спря. Машината е на 9 години и досега е работила без проблем, но може би вече и е свършил ресурса. Вътрешното тяло работи, когато го пусна на охлаждане, а когато е на отопление, след около 2-3 минути почва да мига индикатора за захранване и клапата за въздуха се затваря. На дисплея не се изписва никакъв код за грешка. Правилно ли съм се ориентирал в проблема? Благодаря на всички, които дадат съвети какво може да се направи в такава ситуация.
Само не си писал колко пъти мига индикатора,за да ти кажем грешката която климата дава.
Пиши и модела
Марката LG във Варна се поддържа от "България сервиз". Телефон на Call center им е 0700 10218. Другия сервиз който можеш да потърсиш ако е по-удобен е "Роял Електроникс"- Call center 0700 15 444
Малко се забавих с подробното описание на модела - това е LS-J0960NL. Пускам го на отопление и си слагам ръката на външното тяло, но не усещам никаква вибрация от компресора. След около 3-4 мин, клапата за въздуха се затваря и светодиода започва да мига 5 пъти.
bright
Имаш сериозна нужда от компетентен сервиз.Ако ще го правиш де
Самодиагностиката която показва машината е грешка в комуникацията между двете тела.Проблема може да е както вътрешна платка така и външна.Аз предполагам,че проблема е във външ.тяло