LG K09AH - вътрешния вентилатор работи нон стоп ?
Здравейте, лятото ни монтираха Lg k-o9 ah. Сега като го включих на отопление, установявам, че вътрешното тяло работи непрекъснато. Вдига си зададената температура, външното тяло изключва, а вентилатора на вътрешното продължава да работи и дори започва да духа хладен въздух, докато не се включи и външното тяло. Това нормално ли е или е прецакан нещо климатика?
Re:Lg k-o9 ah - вътрешния вентилатор работи нон стоп?
Re:LG K-09 AH - вътрешния вентилатор работи нон стоп ?
И защо е нормално? Доколкото знам щом външното тяло спре, след малко трябва да спре и вътрешния вентилатор.
за да измерва температурата на въздуха
O.K. А всички климатици ли са така или това е софтуерно решение на LG? И да не би това да е опцията топъл старт? Не знам, но в крайна сметка е неприятно да си включил климатика на отопление, а през по вечето време да ти духа хладен въздух.
Накои са така други не , оборотите трябва да са много ниски и да не се усеща...........много дискомфорт.
Re:LG K09AH - вътрешния вентилатор работи нон стоп ?
Имам един стар конвенционален китаец девятка. И той е така. Вътрешния вентилатор работи нон стоп. И на отопление и на охлаждане. Вярно, когато спре компресора оборотите са ниски. И вдига жалузите максимално хоризонтално. Така дискомфорта действително е минимален. По-лошото е друго, че ако стопирам жалузите надолу - стоят така. Но щом спре компресора ги вдига нагоре и повече не ги сваля. Т.е. искам ли да се топля, жалузите трябва на авто да се движат.