Отговор: Новия флагман на LG - H09/12MW
Абсолютно си прав. А това беше една от причните, заради които си го взех. Тих, ниски минимуми и т.н..
Аз съм много доволен от машината, не пука, не се замразява, тиха е.. но си е тотална лъжа. Аз не съм наясно, и не знам каква е нормалната консумация през лятото, но иначе през лятото пада на 130, както съм писал по-горе, но това сигурно е нормално...
Я си гледай кефа, важното е да топли в студа и да сте доволни.
Аз съм ок. Доволен съм. Просто давам фийдбек, защото информацията и хората във форума ми помогнаха при изобора. Та с нещо и аз да съм полезен :)
Re: Новия флагман на LG - H09/12MW
При доста модели май го има това с фалшиви минимуми, което в по топли дни наистина е доста дразнещо и не икономично. При мен минимум го дават 900 вата и консумация 115 на охлаждане виждал съм го до 180, на отопление дават 150 и под 320 не съм го виждал, но пък машината струва два пъти по малко 1000 лева hitachi d10ex3 и съм по склонен да не му търся кусури :)
Минимумите са крайни състояния които вероятно се постигат при точно определени условия ... ако тези условия не са изпълнени съответно и минимумите ще са мираж... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
cooler
Минимумите са крайни състояния които вероятно се постигат при точно определени условия ... ако тези условия не са изпълнени съответно и минимумите ще са мираж... :)
Аз моите никога не съм ги виждал да изпадат в състояние нирвана :)
Цитат:
avast3
Аз моите никога не съм ги виждал да изпадат в състояние нирвана :)
Ми те твоите минимуми са над нашите номинали... :rolleyes:
Re: Новия флагман на LG - H09/12MW
Последните 2 вечери в Пловдив е много гъста мъгла и много от съседските климатици сдадоха багажа и пуснаха печките... а аз дори не разбрах кога се е размразявал :) в нас не съм осетил промяна на температурата. Сутринта при -10 имаше консумация 600W при замръзнала пита вътре си духаше нормално. Голямо преимущество е двойната пита на външното тяло. Виждам че задната е заскрежена но предната е чиста.
спокойно то въздух пак не минава през нея :))
Вчера в мъглата направи първите 2 дефроста, (поне които виждам)за 24 часа. Всичко перфектно външните тела са тихи. Вътре се чува съвсем леко фреона, но трябва да се заслушаш.
А мен ме интересува, при дефрост, какво е положението на клапите? Питам, защото е доста неприятно ако ги забива надолу. Пък ,ако е над спалнята....
Хм.. Обърнах внимание и на това, докато правеше дефрост, но сега не мога да се сетя :oops: Въпреки всичко, май не е подходящ за над спалня да се монтира, защото когато си достигне температурата ги забива надолу и не можеш да ги местиш. Аз с този минимум от 290 w(отопление), е вероятно да го прави.
Неслучайно питам, защото имаше писано по този въпрос от други потребители на LG, но за други модели. Много недомислено, ако продължават така да ги правят. Аз имам горчив опит с едно такова конвенционално ФУДЖИ, което инъче топли и работи перфектно, но си е кофти тръпка като размразява! Общо взето едно такова нещо веднага променя впечатлението от машината
Re: Отговор: Новия флагман на LG - H09/12MW
Цитат:
MadHead
А мен ме интересува, при дефрост, какво е положението на клапите? Питам, защото е доста неприятно ако ги забива надолу. Пък ,ако е над спалнята....
Налоду ги насочва и духа много слабо. Не ти препоръчвам над спалнята да го слагаш.
В този ред на мисли аз не препоръчвам на никой да си слага климатик над леглото .... най малкото ако пропуснете да си почистите филтрите известно време ще имате концентриран източник на домашен прах точно над леглото... освен това при дефрост какъвто и да е климатика от вътрешното тяло се отделя студ който пада право надолу без значение в какво положение са клапите (chill beam) ....