LG CS-09AF след първите 15 мин. работа спира за около 2минути
Здравейте,
интересувам се дали това е нормално или някакъв признак на неизправност - получава се при ниска и средна скорост на вентилатора - на висока не съм пробвал. При монтажа ме инструктираха да ползвам само средна, не ги питах защо а ползвам предимно ниската (1/3)-какво и е по-доброто за работата на машината на средна скорост?
Благодаря Ви предварително!
Re:LG CS-09AF след първите 15 мин. работа спира за около 2минути
И после като спре какво става. Каква е температурата на издухваният въздух от климатика директно на изход.
Както и valen1 те попита,какво следва?Ако беше дал и размери на стаята,температури и т.н. щеше да стане по ясно,но навярно просто си достига заданието и спира,а не че е проблем с машината?И след спада на температурата,след малко тръгва пак-което е нормално.
А на средна скорост на турбината ще ти е най комфортно предполагам,а и топлообменът ще е добър,а и няма да чувстваш струята хладна,и за по малък шум-затова са ти препоръчали така навярно.
Напълно е възможно тази 9-чица,да не може на 1и2-ра скорост да обърне добре въздуха и сензора да се лъже,че е достигнал зададената темп.Пробвай на най-силната скорост не гори по-вече ток,но ообръща по голямо количество въздух.При Мидеите го има този ефект на "заспиване" на 1-ва и 2-ра скорост на вент.
не достига за 15 минути зададената температура - това го прави само при първото пускане за деня и от десетина дни го забелязах ако не спре намаля скоростта на въртене. Спирането става все едно че си е достигнало зададената температура първо спира компресора и .т. н. Забелязах обаче че на десетата минута изходящия въздух достига 48-50градуса (не съм задавал макс. мощност или макс скорост на вентилатора), защото обикновено е 34-37градуса после започна да спада и на 22гр клапата се затваря (все едно че е нормално достигане на зададената температура)това все става на 15тата минута а спирането днес точно го измерих и бе 3 минути. Иначе при външна температура до -10гр работи в прекъслив режим, но не и в първите няколко часа. Моето мнение е че "сам " си задава повишена производителност и се вдига прекомерно (някъде) налягането на фреона и затова изключва компресора. Иначе имам въпрос колко пресостата за налягане има в тези климатици и къде са разположени , има ли измервател на налягане (текуща стойност) или са елементарни пресостати сработващи при определени стойности?
Доста мъгляво обяснение за поведението на климатика и не става ясно има или няма проблем.
- Ти каква температура задаваш, пробвал ли си на друга дали го има същото поведение?
- Вентилатора на автоматична скорост ли е и пробвал ли си на друга?
Цитат:
Първоначално публикувано от rosen1212
Иначе при външна температура до -10гр работи в прекъслив режим, но не и в първите няколко часа.
Първите няколко часа се разбира, че работи без да спира.
Върши ли това LG работа или не върши, бива ли го?
задавам 22градуса през ноща 21 скоростта на вентилатора я задавам 1/3 , по-рядко 2/3(средна) автоматични настройки не ползвам, друга температура не съм изследвал.
Иначе го бива това ЛГ имам в предвид че трябва навън да стане под минус десет градуса за да работи в непрекъснат режим.
Странното е това че в първите 15минути температурата на изходящия въздух става към 50градуса- това някакъв целеви алгоритъм ли е?