Проблем с Samsung AQV09FAN
Здравейте колеги от миналия месец климатика не топли както трябва. В смисъл тръгва си нормално, няма завишени шумове, но въздуха който изкарва след 2-3 часа работа е хладък въобще не е както трябва а е настроен на 28 градуса. Имам чувството ,че не си дава "зор". Виках хората от фирмата дето го слагаха казаха ,че му няма нищо, а вече 6 часа работи и повече от 18 градуса в стаята не иска да стопли. Някакви идеи :confused:
Отговор: Проблем с Samsung AQV09FAN
помещение,изолация,местоположение?
Дограмата е ПВЦ 5 камерна с никоемисийни стъкла, няма изолация, Източно изложение до обяд има слънчева светлина. Климатика е от 4 години и до миналата си топлеше доволно, но тази просто доста е зле дори когато навън беше около 0 градуса отделената топлина не е много. Имам чувството, че някой датчик е сдал багажа.
провериха ли фреона?има ли заледяване по външното тяло?
А каква е моментната консумация?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zvqara
провериха ли фреона?има ли заледяване по външното тяло?
Не са проверявали фреона казаха, че ако е намалял щяло да свети сервизната лампа. И няма заледяване по външното тяло.
П.С не съм я мерил консумацията (нямам Ампер клещи)
да идвад да си гледът пак,колкото до сервизната лампа---ако е намалял фреона няма да светне ,но няма и да духне топло
На екипа монтирал климатика определено му липсва професионализъм. Насочи се към някой сервиз, евентуално звънни да попиташ за такъв в кол центъра на Самсунг.