Проблем с климатик Samsung 9-ka инвертор
Здравейте колеги,
обръщам се към вас за помощ , тъй като в климатиците хич ме няма.Климатика ми е Сансунг 9-ка за модела не се сещам точно , но ако е важно ще го намеря.Проблема ми е следния:
Климатика като го пусна на топло и няма никаква реакция и след 5-10мин г/д се чуват 4 пъти звуков сигнал , след което затваря клапите и започва да мига светодиода на вътрешното тяло.Пробвах го на студено и забелязах , че започва да си пуска вентилаторите и да си духа нормално , след което пуснах на изсушаване и пак нормално всичко , докато пак не мина на топло.Сега в момента е 0 градуса и има доста сняг ,но не вярвам това да го бърка , тъй като до -20 е работил добре. Климатика е на 5-6 години и досега не е имал проблеми.Благодаря ви предварително за всякаква индормация.
Отговор: Проблем с климатик Samsung 9-ka инвертор
Ще трябва да се направи диагностика на проблема от хора които знаят какво да направят. По това което сте описали, явно има проблем, но така не може да се каже какъв е.
вижте кое мига колко пъти и така ще ви насочи,но по добре извикайте техник който знае какво да гледа
Разбира се , че ще извикам техник , но вече един път пих много студена вода с едни майстори (смених хиляда работи и накрая се оказа , че и компресора е развален) и сега г/д искам да се застраховам дали да го правя или не.Възможно ли е датчик или малко френ да има?