Отговор: Климатикcj LG се напикава
От гофрето ще тече конденз през лятото, а от външното ще тече през зимата.Всичко си е нормално.Напикаването не може да спре, такъв е принципа на работа на климатизаторите.
Ако желаете да запазите балкона си сух, закупете тава, монтира се под външното тяло на климатика, и не е скъпа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
keleme
Ако желаете да запазите балкона си сух, закупете тава, монтира се под външното тяло на климатика, и не е скъпа.
изобщо...........около 50-70 лева
То тава добре, но не трябва само тава,а и коляно и тръба,за да се изведе водата извън балкона или са се закара до канала за оттичане на балкона
Цитат:
DUNDURMA
изобщо...........около 50-70 лева
Градски 25лв
Отговор: Климатик LG се напикава
25лв ама направи си сям и като добавиш колена тръба още 7-10лв. А нали знеш че няма никой да доиде да му я купи и сложи безплатно.
Цитат:
VeleV.Klima
. А нали знеш че няма никой да доиде да му я купи и сложи безплатно.
Може би ДЯДО КОЛЕДА .
Да ама няма такъв дядо. Освен ако не си дете.
Е, отначало може да се пробва с чурка и гофре за отвеждане на водата и запушване на другите дупки, а ако има проблеми като свие сериозно студът - да се махне от собственика. От фирмата продала и инсталирала машината са можели да попитат дали клиентът иска да му бъде отведен зимния конденз, безплатно се прави това. Но да се зае... клиент, недоволен, с мокра тераса - това не е редно според мен.
Цитат:
VeleV.Klima
25лв ама направи си сям и като добавиш колена тръба още 7-10лв. А нали знеш че няма никой да доиде да му я купи и сложи безплатно.
Преди 2седмици ги гледах 25лв-пласмасови.За поставяне и ''други'' нищо не съм казал
Колега agk , ето ти едно предложение , а коляно и тръби можеш да си донадиш и сам, та горе долу да влезеш в 30 лв .
Цитат:
mirandi
Колега
agk , ето ти
едно предложение , а коляно и тръби можеш да си донадиш и сам, та горе долу да влезеш в 30 лв .
тъй тъй МИРАНДИ,то труда пари НЕ СТРУВА...предлагам на колегите и сами да си монтират климите,да си ги ремонтират и профилактират.аз за 43 години разбрах едно-ЗА ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ СИ ПЛАЩАЙ
Цитат:
DUNDURMA
тъй тъй МИРАНДИ,то труда пари НЕ СТРУВА...предлагам на колегите и сами да си монтират климите,да си ги ремонтират и профилактират.аз за 43 години разбрах едно-ЗА ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ СИ ПЛАЩАЙ
Ами това е за тези дето немат възможност да си платят и ръцете не са им до лактите в задния двор, защото в България има все повече такива хора , дето едвам са отделили от мизерната заплата некой лев да си купят климатик , та да спестят некоа пара ( или хамалогия ) от отплението . Аз пък за 55г. разбрах че когато искаш професионално изпълнение и не ти е в компетенциите , остави го в ръцете на професионалистите , а това което можеш да си го направиш сам , направи го - нема по-големо удовлетворение от това да погледнеш собственото си творение и да кажеш е това е мое дело . Моите клими са в ръцете и грижите на фирмата която ми ги е монтирала , дори ме уведомяват когато наближи срока за профилактика, и към тех претенции немам .