Проблем с вътрешно тяло на климатик LG
Здравейте.
Имам проблем с вътрешното тяло на климатик LG модел ES-H126LLA0
Климатика беше демонтиран от едната стая и преместен в другата. Преди да се случи това преместване обаче, LG-то стоя свалено около година. След извършения монтаж и при включване на климатика от вътрешното тяло започна да се чува доста силно звук наподобяващ стържене. Преди преместването климатика е работел без никакви проблеми. Единственото, което е направих е да измия турбината на вътрешното до колкото мога с гъба и малко вода. Според мен този звук идва от мотора, който движи турбината, но тъй като не съм специалист реших да се допитам до по знаещите във форума.
Ето и едно видео за да добиете представа за какво говоря:
https://www.youtube.com/watch?v=aaD9...ature=youtu.be
Отговор: Проблем с вътрешно тяло на климатик LG
Смени му лагерчетата, не са скъпи! Моделът е 608Z
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
608ZZ
Говоря за оригиналните! Всеки , според предпочитанията си, може да сложи различните разновидности на 608хх, аз слагам и 608ZC ,ако става въпрос.
zz означава двойно капсулован. Само z е с капсуловка от едната страна.
означение на лагери /може да е в помощ на някой/:)
....по-скоро да попаднеш на коректен търговец, да не ти засили нещо "имитация на лагер", че пак ще разглабяш......
Това дето си го постнал е по-скоро имитация. Преди 10 дни сменях лагерите на външния вентилатор. SKF-608ZZ- 2бр. - 7 лв / по 3,50 на парче/.
Тези лагерчета вътре в мотора ли са? Ако да, то ми се стори, че мотора е капсулован или греша?
Грешиш!
Лагер под 4 лв е менте, поне аз не слагам.