Re: мнение за климатик санио?.?.?
Преди две години бях в Анталия през лятото и в хотела имаше климатик от същата марка.Отличаваше се от познатите ми до момента климатици с това че беше безшумен и спяхме на климатик без да го чуваме.За топло незнам ама би трябвало да е добър като гледам ценовата категория.
и аз така мисля НО проблемът е че не съм много в час там с.. деветки, дванайски.... и другото е че трябва да отоплявам самостоятелна къща засенчена от огромен бор (стаята е южна иначе) четох че санио фалира бавно и е обвинено в некви измами... пък и за санио -спомням си само авторадиата тип "Чешма" които не блестяха с кой знае кво има ли някъде повече инфо за тоя модел? но не на японски, щот тая консумация 600в на 7кв отдавано ?!?! хъм
Нарича се висок коефициент.Иначе дали деветка или друг зависи от кубатурата,изложението и изолацията на стаята.Там на място също можете да го сметнете.Това за фалита не означава че някой няма да ги купи и да продължи да прави.
То cacho:
Това,че си чувал само за авторадиа тип "Чешма" не означава,че Sanyo произвеждат само това.Компресорите на Sanyo остават може би най-добри и до ден днешен,рядко дефектират,изключително безшумни са,работят при -20*без проблем.Споменатата консумация от 600W е усреднена и зависима от много фактори,но като цяло са икономични.Имаш ли възможност вземай и не се чуди - чудесен климатик.
В старото си жилище имах климатик Санйо ползвах го 7 години и после го подарих на един приятел, който още го ползва. За 15 годишна машина мога да кажа, че е е перфектен климатик, найстина много тих и работещ и при най-ниските температури. Даже и произведен през 92 година по показатели, дизайн и екстри все още по-добър от китайските боклуци продавани в България. За миналата година Санйо е единствената фирма успяла да вземе награда за иновации в Япония при тоталното превъзходство на Митсубиши.
Така е,имам клиенти които ползват такива машини по 7-8 години и работят безупречно.
аз съм се спрял на санио само заради показателите, има ли алтрнатива която може да се намери в София за горе-долу тези пари или да званя утре във Варна да питам за монтажа и гаранцията? :help
За София нямам идея,аз съм в друг регион
Ако това Санйо е пак от 100волтовите(99% съм сигурен, че е такъв) не давай толко вамного пари. Вземи си легален произведен за европа. Вземи си някой Даикин, Митсубиши или Фиджитсу и си пей с уста.
Цитат:
Първоначално публикувано от cacho
аз съм се спрял на санио само заради показателите, има ли алтрнатива която може да се намери в София за горе-долу тези пари или да званя утре във Варна да питам за монтажа и гаранцията? :help
Клима-Ин Груп са официалния вносител на Саньо за България. Пробвай там.....
По мое мнение, Саньо е добро решение ако искаш наистина класен климатик на добра цена. А ако те тресе гъзарията - послушай Julian. иначе смисъл няма.
Julian с "нелегално" Sanyo пък и произведено за бедна Япония , може и с уста да пееш и на бъзово листо да свириш.
Цитат:
Първоначално публикувано от criss
Така е,имам клиенти които ползват такива машини по 7-8 години и работят безупречно.
+1
Имам безупречно SANYO- 94 година!!! В кантората на жената сложих абсолютно същото, само че пише NEC! Естествено 100V са. Тази марка е доста разпространена в *****. Поне там намерих подробни сайтове, но май някъде бях прочел, че вече са се отказали от home продукцията- разбирайте сплит системите. Май нещо пишеше за изнесено производство в Китай и/или Италия- с Делонги?! Истинско японското производство останало само за промишлените климатизации. В тази връзка аз залагам само на 100V-товите такива. Доказана, в данданиите около мен- безупречна, непретенциозна и най-важното абсолютно безшумна работа!!!