-   
Re:Климатици Sanyo
  Ампеража не съм го ограничил, но май ще се окаже наистина слабичък за мен....
Пусках го и на 22, 25, 30 градуса, ефектът е един и същ, не може да вдигне повече от 18-19градуса(при -10 навън все пак). С вентилаторът по същия начин - от най-слабо да максимално. Май ще взема една конв.печка да му помага, поне в най-студените месеци. 
    -   
  Пусни го на максимум и отчети входяща температура на входа на вътрешното тяло, изхоцяща и външна температура. 
Но най-вероятно климатикът си работи нормално, просто ти е малък наистина. 
А пробва ли да затвориш вратата?
Между другото този климатик самите производители в Япония го дават за охлаждане на 19 кв.м. стая и отопление на 13 кв.м. стая. Това е по техен стандарт, лошо изолирана къща, но да ти кажа и ти не си много по-добре от техния стандарт в случая...
    -   
  Благодаря ти deian, макар че информация ти не ме радва особено....
За пореден път се убеждавам, че по-голямата част от българските търговци са чисто и просто измамници. Ето как е описан този модел в един от сайтовете, които го предлагат:
SAP-ZK28X
SANYO Japan
Произведeн в Япония,сензор за влажност,
I FEEL функуция за следене на температурата
от дистанционното,където стои дистанционното
там мери температурата и на 3 минути изпраща
сигнали към вътрещното тяло,йон-генератор
и др.Супер икономичен и мощен модел.
Характеристики:
Тип: 	Хиперинвертор
Мощност охлаждане 	0.5-2.8-3.5kw
Мощност отопление 	0.5-2.8-4.6kw
Консумация 	0.52kw
СОР 	5.38
Квадратура 	от 20 до 30 кв.м 
    -   
  Аик, не ми е ясно, какво се опитваш да отопляваш с този климатик. Би ли пояснил, че квадратурата, която споменаваш по-горе е над 40 квадрата. :081:
    -   
  Помещението в което е монтиран е 24-25кв.м. хол с кухненски бокс.
Идеята ми е да се справи с тази стая зимата, но при -10 градуса навън май му идва множко.
    -   
  Нормално, нужни са ти около 4 kW номинал за тази стая. Ти имаш 2.8 kW.
А затвори ли вратата на стаята, че преди май правеше опити да топлиш още по-голяма площ?
    -   
  Да, затворих вратите :) Но все пак ще се наложи да взимам още някакъв уред. Истината е, че трябваше първо да назубря всичко от този форум и тогава да купувам....
    -   
  Не, само 1 въпросче стигаше... :)
    -   
  На тези квадрати ползвам D28U с номинал 3.6кв и се справя добре/велика машина/,но след като затворих вратата на кухнята,с която ставаше 28 м2. :yikesПонеже имам и А22,което е същото като ZК22 ще ти кажа,че тази серия е много по-слаба на отопление от първата/виж номиналите на D28-3.6 и на ZK28-2.8/ и посмъртно няма да стопли 25м2 особено на тези ниска темп.За щастие на малкия Санчо съм му поверил 12м2-южна стая и му е много весело, даже в Бургас го спирам през деня и стопля за 0 време вечер.Така,че климата е слаб за помещението.
    -   
  http://www.bgshare.com/433096/PC230996.JPG

Здравейте и честита Коледа! Дали някой може да ми помогне с разгадаването на дистанционното за климатика ми - Sanyo RCS-AX2. Всичко е на японски, дори и книжката... И нямам представа за какво става въпрос :) Знам, че стрелката в ляво на дисплея е за режимите и знам от къде се сменят, но кой какъв е... това вече е загадка :) 
    -   
   -   
  о не го намериш тук снимай и ще ти направим превод

http://mmitaka.snimka.bg/details/sanyio.454370
    -   
  http://kazyma.snimka.bg/daily/sanyo.456597.16562167

Прегледах ги, но не можах да го намеря. Благодаря много за помощта!
    -   
   -   
  Благодаря много, буквално стоплихте коледата ми :) Весела Коледа!