SHARP AE/AY-X10 BE - грешка 14
Здравейте.Имам посочения инверторен климатик от 9 години.Напоследък започна да прави следния "номер"-при външна температура около + 4-5 градуса и при висока влажност,при влизане в режим "разскрежаване",започва сякаш да се чуди какво да прави,спира да работи и изписва грешка 14.При изключване и последващо включване работи отново.При ниски температури работи безотказно.Въпросът ми е:какво може да се направи по въпроса,за да работи климата нормално?От Бургас съм.Благодаря предварително на всички отзовали се.
Re:SHARP AE/AY-X10 BE -грешка 14
Ето ти грешки за Sharp, които стават и за твоя модел.
[img width=800 height=432]http://www.tehcomservis.com/forum/uploads/att-46fd3b56a6531harp.gif[/img]
Re:SHARP AE/AY-X10 BE - грешка 14
Благодаря.Да разбирам ли,че трябва да се смени платка във външното тяло?Работата май става дебела...
До колкото разбирам става въпрос за проблем по захранването и в описанието на грешката пише да се смени кондензатор C8 - 1500µF 450V.
Проблема не е в платка електроника, а в платка или модул захранване, тоест проблема не е голям.
Модул захранване-460лв. :shocked:
Бах тоз модул, бах тези кожодери. И после, купувайте си инвертори много са хубави обаче докато работят. За после не питайте, после идват сурвакарите.
Външна електроника - 350-650 лв.
Мотор на вентилатор 250-450 лв.
Модул захранване - 460 лв.
Компресор - 600-800 лв.
Интересно ми е дали очакват на тази цена някой да се навие да го купи.Или номерът е точно в това-да те откажат от ремонта,за да си купиш нов климатик.Да,ама не им ли е ясно,че като си видял цените на резервните части,едва ли ще купиш отново същата марка?Ще отидеш на друга и ще спечели друг,а не те...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294768864[/time]_________________________________________________
Друго,което ме смущава е,че никой не се навива да подмени този кондензатор С8, който самият производител е посочил като възможен причинител на грешката,а всеки говори за модул захранване.Да не стане така,че заради един кондензатор да хвърля цял климатик... :undecided: