Sharp AY-XP12HR за отопление
Здравейте, нов съм във форума. Интересува ме компетентен отговор относно отопление с Sharp AY-XP12HR. Стаята е 16кв. северно изложение (спалня ) без външни стени с дървена дограма за сега.
1.Машината голяма ли е за помещението? Ако да голям ли ще е въздушният поток и би ли създавал дискомфорт?
2.Как е дефроста на машината? Препатих с дайкинhttps://forum.setcombg.com/images/icons/icon6.png
3.Икономичен ли ще е климатизатора при 22 градуса
4.Ниво на шум
Благодаря предварително!
Отговор: Sharp AY-XP12HR за отопление
старите модели шарп са много добри този не знам как е ако си се спрял на марката търси JR според мен и 9ка JR ще се справи
при стария модел дефроста е чудесен само при нужда
Цитат:
Първоначално публикувано от
untrue
Здравейте, нов съм във форума. Интересува ме компетентен отговор относно отопление с Sharp AY-XP12HR. Стаята е 16кв. северно изложение (спалня ) без външни стени с дървена дограма за сега.
1.Машината голяма ли е за помещението? Ако да голям ли ще е въздушният поток и би ли създавал дискомфорт?
2.Как е дефроста на машината? Препатих с дайкин
https://forum.setcombg.com/images/icons/icon6.png
3.Икономичен ли ще е климатизатора при 22 градуса
4.Ниво на шум
Благодаря предварително!
По добре се огледай за този модел Sharp AY/AE-XP9GHR или този klimatik-sharp-ay-ae-xpc9jhr.html
Определено, ако е Шарп, да е 9-ка от тези модели, но за спалня сигурно ще дойде по-шумен от Дайкин. Аз съм спал и на НЕО, и на Шарпа, не ми пречи, но по-капризните може да се чувстват некомфортно, понеже няма СуперЛоу или Слийп режим на вентилатора!
untrue, този модел на Sharp едва ли ще намериш вече по магазините...недей да гледаш, че го има по сайтовете - реалността е друга. Друг е въпроса, че наистина машината може да си създава неприятно течение в помещението. За този бюджет (ориентирам се по цената на шарпа) има други модели които биха били по удачни:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
Panasonic CS-E9PKEW~CU-E9PKE
LG CS09AQ Deluxe Inverter V
Fujitsu AS-W22B
Daikin S28NTEV
Благодаря за изказаните мнения.