Отговор: Sanyo SAP-S28JEG
Цитат:
Първоначално публикувано от
Neebavko
Здравейте,
От скоро имам такъв климатик ,но нямам абсолютно никаква информация за него.
Всичко е написано с йероглифи и не мога да го настроя въобще...........помещението е 28кв ,а не може да вдигне по-вече от 20 градуса!!!
МОЛЯ всеки който разполага с някакви инструкции за този климатик ,да помага!
А контакт на фирмата дето Ви го е монтирала , нямате ли ? В техните задължения е да Ви предоставят нужната информация и превод на дистанционното , както и инструктаж за работа с уреда .
Mirandi, не влизай в такава полемика, без да знаеш как човека е придобил машинката.
И аз зададох същия въпрос в една друга тема, пък се оказа че юнака я е крал... че ме и нахрани.
Мите, коя е тази тема?
Колкото до въпроса на питащия - според мен модела не мисля, че е напълно подходящ за 28 кв.m, освен ако нямате добра изолация. Иначе, ако е окомплектован с с оригиналното управление RCS-SJ1, не мисля че има нещо сложно в управлението му.
Е, ако го включвате на режим отопление и при вентилатор на автоматичен режим е учудващо при тези външни температури да не покачи в стаята над 20 градуса. При всички случаи следва да се обадите на фирмата, монтирала климатика. Това изобщо не е нормално. Но пък как Ви го монтираха и поне бегло преводче на ДУ не дадоха?
Цитат:
Първоначално публикувано от
rukar
как Ви го монтираха и поне бегло преводче на ДУ не дадоха?
Масово явление...
Здравейте пак
Климатика ми го подариха мои приятели от Варна (аз съм в София) оставили им го подарък след смяна с нов!
Старите собственици имали само превод на ДУ (RCS-SJ2),което не ми е достатъчно.........на автоматичен режим например не задавам темп.стойности а някакви параметри от -4 до +4???.........и още други такива!
Просто искам да съм наясно с какво си имам работа!..........а иначе докато звъня по фирмите и всичките там се назландисват за монтажа(на мястото на стария ми) ,неволята ми го монтира спазвайки всичките "интсрукции" които изчетох из сайта!
- - - - - - - - - -
Само дето нямаше как да го вакуумирам ,но догодина или след две все ще се намери някой да дойде да го направи и това.............апропо не съм им оспорвал цените и не съм се пазарил..........дори един на който бях готов да му дам 120 лева само да провери монтажа и да вакуумира с-мата ........и той забрави да ми се обади!
Е ти пуснал ли си фреона няма смисъл от вакуумиране.Сега за да го вакуумираш ще трябва да се източи фреона, да се вакуумира и после да се напълни по табела.Поне продуха ли с фреон?