ДАЙСЕЙКАЙ и начинът му на работата през зимата
Температурите паднаха под нулата и го забелязвам,че започна да спира работа през определени интервали от време,но не защото е достигнал зададените 26 градуса.Издава един звук пуф като да изпуска въздух и спира за около 5 мин после пак тръгва .Това нормално ли е ?
ПС И звинявам се за невежите си въпроси?
Re:въпрос за ДАИСЕЙКАИ и работата през зимата
Това е дефрост /размразяване/. Няма причина за притеснение :)
Не се притеснявай, нищо му няма на климатика.26 градуса, няма ли да завриш на тази жега.
Ле-ле 26 градуса! :yikes
На мен на 23 мие топло.
Филтрите чистила ли си ги скоро? :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от InternetZombie
Ле-ле 26 градуса! :yikes
На мен на 23 мие топло.
Филтрите чистила ли си ги скоро? :016:
Това е индивидуално усещане.
За мен 26 граудса е топло.Става и 25 градуса, ако ги подържа постоянно, под 25 е хладък въздуха и не става за по слипове.
Aми не знам .Досега на 25 си беше ок ,нощем го оставяхме на 23,но тия дни нещо май не мога да свикна с температурата и все ми е студено.затова го държа на 26-27 градуса особено вечер.А и сме с две бебета,така,че се налага.
Re:ДАЙСЕЙКАЙ и начинът му на работата през зимата
Така да знаеш, че по-често ще му се налага да разскрежава. Колкото по-висока температура задаваш, толкова повече заскрежава външния топлообменник и по-често ще има нужда да дефроства.
Иначе климатикът е железен, няма страшно! Всичко му е наред.
И нека все пак да вдигне капака и да си погледне филтрите да не би да се запрашени!
Аз съм си патил оттова и затова го казвам..."Парен каша духа" както са казали старите хора!
Кажи като си сложиш ръката до жалузите духа ли силно?
И как духа- студено, хладно или топло?
На каква степен е задедн да работи вентилатора?
Аз съм от Пловдив и тук температурата е +1.Не ми размразява често, щеше да ми направи веднага впечатление.
Аз на моя климатик съм му задал 23 и мие доста топло, но заради малкия, който е на 2 годинки държим по-топличко.Пък и на първия етаж съм, доста е студено особено пода ми е лед заради мазетата.Не сме навлякани много с жена ми сме по тениска с къси ръкави!
Твоята машина минава за далеч по-добра от моята, но зависи при теб какво е времето!
Въздушния поток на ТОШИБА-та е разкошен - плътен и топъл, дори и при ниските обороти на компресора.Аз моя затова го сложих в стаята на малкия.При него работи на 22 градуса.Когато се къпе го вдигам на 25 и когато компресора вдигне обороти, под машината не се стои от жега, независимо колко е отвън.Дори и когато само вентилира, без да работи компресора, не се усеща никакъв хладен полъх или раздвижване на въздуха.Не съм се интересувал от сервизното, колко кубика е дебита при това положение, но изобщо няма усещане за дискомфорт.