Отговор: Re:Toshiba RAS-285UADR
Здравейте и аз от днес се заимах с такава машинка. дитанционното е на японски и не можах да намеря как да управлявам вертикалните клапи, ако знаете моля помогнете :)
Отговор: Toshiba RAS-285UADR
Вертикалните клапи се настройват ръчно.
Здравейте,
и аз имам RAS-225UDR работи добре и съм много доволен. Само едно нещо ме притеснява. Питах в една друга тема, но не получих отговор, затова ще пробвам и тук - при проверка за грешки ми дава - 04 и 1А. Това лошо ли е? Имам го от година, така че - може ли да са останали от минали години? И как се изтриват тези грешки, за да видя ще ги покаже ли отново? Благодаря.
Също мисля, че хоризонталните клапи се регулират ръчно, вертикалните трябва да имат бутон. Не знам дали при вас е като на 225UDR дистанционното, но при мен е третия бутон на втория ред под капачето.
Щом климатизатора работи без проблем, не се притеснявайте. Това са стари грешки. И още нещо...Бъркате понятията хоризонтални и вертикални клапи. Както писах в предишния си пост - вертикалните клапи се настройват ръчно.
3 Прикачен файл(ове)
Един RAS-285UDR , монтиран в 13 м2 северна стая с две външни стени , вътрешна изолация на стени и таван и троен стъклопакет . Сравнявам го с DaiSeiKаi 8 10 -ka който работи в друга стая на апартамента - абсолютно идентично поведение и работа на вътрешно и външно тяло . И нещо интересно за мен - дистанционното на DaiSeiKаi 8 без проблем командва RAS-285UDR . На първите две снимки е температурата на въздушния поток , и консумация - моментна 130 w ( от която трябва да се извади 14 w колкото дърпа трансформатора) и дневната 2.15 кw от 00.00 ч. до 17.35 ч.
Ейй, що не са ти възстановили ъгловата капачка?
Иначе нали знаеш че европейските Дайсейкай-и са копия на по-стари японски модели. Няма какво да те учудва.