Информация за климатици Тощиба?
Здравейте,
Скоро ми предстои да се изместя да живея на друго място и там има два климатика Toshiba RAS 2280 V-L и Toshiba RAS 251GTS. Интересума ме някаква информация за тези модели, за първия намерих, че е от 1997г и СОР 3.4 но само това. Искам да знам дали стават за отопление тези машини, защото искам да се топля с климатик, но ме притесняват годините им.
Апартамента е около 58м2, като 251GTS е в стая 26м2 с 2 външни стени ПВЦ дограма, а другия е в 20м2 с ПВЦ дограма.
Моля запознатие да кажат дали тези машини стават или ако не стават, какво да купя.
Благодаря предварително!
Re:Информация за климатици Тощиба?
Сигурен ли си, че говориш за кубици а не за квадрати?Чудно ми е какъв ще е този апартамент от 58 кубика / 22.5m2/ ?Ако говориш наистина за кубици а не за квадрати ще ти стигнат дори за целия апартамент.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Сигурен ли си че говориш за кубици а не за квадрати?Чудно ми е какъв ще е този апартамент от 58 кубика ?Ако говориш наистина за кубици а не за квадрати ще ти стигнат дори за целия апартамент.
Точно видях какво съм написал :-)
Извинявам се!
1 Прикачен файл(ове)
Така в м2 вече може.Според мен под 0-та ще се мъчат яко .
Ето какво намерих като инфо за твоя модел Toshiba RAS 251GTS:
Така като гледам тази таблица се убеждавам, че няма да мога да се стопля с този климатик. Не мога да разбера инверторен ли е? Май не е.
И двата модела са инверторни машини. На хладилен агент R22. Ако помещенията нямат топлозагуби и машините са в добро състояние, ще те топлят. Но относно тяхното състояние трябва да извикаш техник да ги прегледа. Само ще ти кажа, че съм монтирал тошиби модели от 1991 година ,както и от 1982 които още работят безотказно... :Drinks:
А ще ми се завива ли свят от сметката за ток, защото в горната таблица има едни 900вата които леко ме притесняват?
Само да вметна, че трябва да е около 24* в стаите.
Не, няма да ти се завиваяв свят....Тези стойности са номинални параметри....Но условието е - за да ти е топло и да плащаш по малко ток, машините не трябва да се спират през отоплителния период....
Няма ли как да разбереш kolev,дали са се справяли тези климатици с отоплението преди?Toshiba RAS -251GTS- този може да преместиш в по малкото помещение,а за по голямото друга машина- да се подсигуриш,аз лично с тези мощности не бих рискувал,но ако имаш много-топлещи съседи... :081:
По думите на човека, който е живял там е било топло 20-21 грдуса и 260лв(декември 2009) ток в това число и бойлер, телевизор и лампи. Мен тази температура не ме устройва. Замислям се дали да не сложа едно 12LGC в голямата стая.
На съседите не може да се разчита.
Издирва се нов 221 ПДР или УДР, някой ако знае къде има наличност да каже, че в Пловдив не намерих.
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
Издирва се нов 221 ПДР или УДР, някой ако знае къде има наличност да каже, че в Пловдив не намерих.
http://clima-design.bg/toshiba-japan,53,2.html виж тук може и да го има в наличност