1 Прикачен файл(ове)
Новите модели на климатици Тошиба за 2012 година с гласово командване
Новите дайсекаи ще са на японския пазар от ноември тази година, а за Европа от 2012 година.
От компанията Toshiba Home Appliances представиха нови климатици, които, за разлика от обикновените, могат да реагират на гласови команди. Първите модели от серията ще се появят на японския пазар в началото на следващата година.
Според представители на компанията заедно със самия климатик ще се продава и допълнително устройство, което трябва да се постави на масата. Именно то ще различава гласовите команди - до 26 на брой. Функцията за гласово разпознаване се активира, след като собственикът плесне три пъти с ръце или натисне специален бутон на допълнителното устройство.
Пултът ще може да контролира и други устройства, разработени от същата фирма. Например - телевизор, хладилник, осветление.
линк към новината
ето новината на английски
1.
2.
Има нов подобрен компресор за новите дайсекай
П.П. Тошиба отново са едни гърди пред конкуренцията...
Re:Новите модели на климатици Тошиба за 2012 година с гласово командване
Нищо чудно, от доста години са пред конкуренцията.
... Сега тия с японските машини трябва да научат перфектен японски за да командват машините с глас. ;) :016:
... или ще стане нещо такова: http://vbox7.com/play:06b9f553
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Нищо чудно, от доста години са пред конкуренцията.
Фуджитсу поне от година проговори с човешки глас. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Фуджитсу поне от година проговори с човешки глас. :)
Слушал съм Нокриа 05г.за японския пазар да говори,ма за NDR 2012г. ще трябва обратното-но ще ги хакнат и тях,като дойдат тука... :)
Още от 2003 година серия JPZ Nocria си бъбри на японски, с приятен женски глас...А сам тествал модели още на R22, които от дистанционното управление се чува глас който те направлява в правилните настройки.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Сега тия с японските машини трябва да научат перфектен японски за да командват машините с глас. ;) :016:
За 8-10 години както и да ги въртят, все трябва да научат 26 думи. :)
Аз пък съм монтирал едно дърто хитачи което беше доста старо с големите вътрешни тела и дрънкаше една японка като щтракаш с дистанционото. Предполагам че модела е поне от 88 или 89г.
Гласовата команда е предимство ,че не ти трябват ръце за дистанционното. Пълна глупост е за мен ,че трябва да пляскам за да активирам тази функция.Чудят се какво да направят вече. Аз, лично тази екстра не бих я ползвал. Те и телефоните имат тази функция ама кой я ползва реално?
Аз нямах предвид гласовите команди, за мен това е безмислено.Имах предвид хардуер и софтуер.