Защо въздиша Тошко-RAS-281
  Здравейте колеги,помогнете с една диагноза.Моя Тошиба напоследък забелязвам ,че като го изключа и здраво въздъхва.Всъщност може и зимата да е правил така ,но нали зимата не го спирах и не съм забелязал подвизите му.Тая пролет обаче ту топло, ту студено и щом го изключа от дистанционното ,още 10-15сек.върти външния и щом спре -едно яко пуф а миналата година не е правил така .Та ,на умирачка ли е ,или само грип.
     Отговор: Защо въздиша Тошко-RAS-281
  281...а буквите след това?? На различните модели, четири пътния вентил е активен при различни режими. Така, че това "въздишане" не трябва да те притеснява. Просто при липса на напрежение, бобината освобождава вентила и оттам налягането. Ако все пак това те тревожи, викни читав майстор да я прегледа.
  Сашко ,там където са буквите е дернато на нещо остро та , първата я няма ,втората ми прилича на А /не съм сигурен/,и последната е Р,на вътрешното обаче са, само ченгели .Впрочем благодаря за бързия и компетентен отговор,иначе избегнах въздишката като преди да го спра, минавам през "ауто",дано не съм на крив път...Поздрави:confused:
  А, да та питам, що го гасиш с работещ компресор. Или го дебнеш като изключи, ако не ти се занимава сваляш градусите и така. Не, че в твоя случай ще го счупиш, ама уважавайте си техниката де :035:
  е какво му пречи да го изключи при работещ компресор ..
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
ivostoqnov77  
 А, да та питам, що го гасиш с работещ компресор. Или го дебнеш като изключи, ако не ти се занимава сваляш градусите и така. Не, че в твоя случай ще го счупиш, ама уважавайте си техниката де :035:

Да задам един въпрос от любимите във форума сравнения с коли.

Ти да не би да чакаш да изгасне сам двигателя на колата, за да извадиш ключа?
   Цитат:

AC_From_Hell  
 Да задам един въпрос от любимите във форума сравнения с коли.

Ти да не би да чакаш да изгасне сам двигателя на колата, за да извадиш ключа?

То като изгасне двигателя, дали ще вадиш ключа или не, все тая. Грешен ти е въпроса. Трябваше да попиташ : Ти да не би да чакаш колата да спре да се движи, за да извадиш ключа? И щях да ти отговоря : Е какво пречи да извадиш ключа при движещ се автомобил. 

p.s.
Дистанционното е във вашите ръце. Всеки да прави това, което му е кеф. "Уважавай" може да се тълкува различно, и не е задължително :smiley:
   Цитат:

ivostoqnov77  
 Е какво пречи да извадиш ключа при движещ се автомобил.

Евала ти правя, че все още си жив!
  Имам един авер с Опел Аскона дето не си знае годините, вади ключа и двигателя продължава да работи, т.е. няма невъзможни неща :)
   Цитат:

dwrbudr  
 Имам един авер с Опел Аскона дето не си знае годините, вади ключа и двигателя продължава да работи, т.е. няма невъзможни неща :)

И как го спира?;)
   Цитат:

dwrbudr  

На един приятел на дядо му форд ескорт-а е така, кара си и ключа си пада в краката му, продължава и на следващото червено го прибира в джоба. :016:
     1 Прикачен файл(ове)