Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 36 от общо 36
Like Tree19Одобрявам

Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #31

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Цитат Първоначално публикувано от Georgi Stoichev Виж публикацията
    Добре и все пак трябва да има баланс, няма смисъл да сложиш прекалено голям топлообменник с много хладилен агент и да му сложиш 500вата компресор или обратното на голям компресор да сожиш малък топлообменник с малко хладилен агент. Тези неща трябва да се изчисляват и правят по проект за да има и ефективност и мощност, Тоест трябва да се търси златната среда като изклчим печалбата... Та от изброените кой топли повече и кой е съобразен най-дбре като съотношение на компресор и топлообменник и хл. агент ?
    Според мен няма нужда чак толкова да задълбаваш в подробности. Ако са оразмерени и монтирани правилно(последното е много важно), всички съвременни климатици са ефективни и топлещи. Харесваш си някой по външен вид/функции/екстри/цена и това е.
    Относно изброените климатици, нямам идея кой е по-добрия между тях.
    Genadi80 одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Мнения
    49
    #32

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Георги, тези въпроси, според мен, трябва да ги зададеш директно на инженерите, проектиращи кл. системи.
    Във форума, няма кой да ти отговори, по-конкретно, от тях! [emoji41]

    Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    Смятам, че си прав за това че инженерите проектиращи климатиците знаят най-добре, но не съм убеден че ще ми отговорят най-добре, чисто и просто защото не са безпристрастни и целите им са точно обратните на моите потребителски желания Като човек работещ в техническата сфера съм имал преки контакти с представители, инженери и механици от фирми като Сименс, Ритер, Балфор Бити, АББ, Ормазабал и прочие и съм бил свидетел на такива абсурдни твърдения и презентации, че имах чуството че бях в детска градина и се опитват да ме залъжат да си изям кашата сякъш съм на 2г. нищо неразбиращо дете !!! Големи фирми с ГОЛЕМИ имена които са готови на всичко едва ли не за да си пласират стоката, която далеч не е това за което се представя. Засягам темата и за планираното остаравяне, амортизация и качество/здравина на съоражението/продукта... Не знам как на вас ви се струва, но на мен ми е много интересно как две машини в един и същи клас, претендиращи за извършване на рабта в едни и същи условия, за едни и същи цели за почти еднаква стойност ще бъдат с разлика в мощността си над 60% 18LFC 900W VS SRC50ZS 1500W и за капак евровент е в поза за 18LFC.... Това ми изглежда като двигател за F1 срещу двигател за ТИР.... Първото излита пред камиона ама след 20 обиколки трябва да иде за основен ремонт защото малолитражката се е изпекла от високите обороти... Та няои хора може и да не задълбават и просто да се доверяват на търговеца или производителя, но при мен това не е вариант номер 1. Но питам въпреки всичко, защото може пък някои моралистичен тип вече да е играл моето хоро и от личен опит да знае къде е уловката... На мен ми изглежда че се разчита на объркваща/подвеждаща информация в смешни брошури и каталози да ти разбият преценката за същността на нещата. Важните неща все не са обяснени за неуките или направо са си прескочени.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    Преди време тук пишеше едно момче , беше направил Самсунг с два външни топлообменника и повече фреон , даваше обективни отзиви за работата на машината . Ако ви интересува намерете му постовете .
    Какво значи тук - Тук в тази тема, тук в този форум ? Дайте нещо за което да се хвана ник нейм , име на тема...
    Jack Krauser одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,867
    #33

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Цитат Първоначално публикувано от Georgi Stoichev Виж публикацията
    Смятам, че си прав за това че инженерите проектиращи климатиците знаят най-добре, но не съм убеден че ще ми отговорят най-добре, чисто и просто защото не са безпристрастни и целите им са точно обратните на моите потребителски желания Като човек работещ в техническата сфера съм имал преки контакти с представители, инженери и механици от фирми като Сименс, Ритер, Балфор Бити, АББ, Ормазабал и прочие и съм бил свидетел на такива абсурдни твърдения и презентации, че имах чуството че бях в детска градина и се опитват да ме залъжат да си изям кашата сякъш съм на 2г. нищо неразбиращо дете !!! Големи фирми с ГОЛЕМИ имена които са готови на всичко едва ли не за да си пласират стоката, която далеч не е това за което се представя.
    Купи си Нов климатик произведен За японския пазар - среден към висок клас!
    Georgi Stoichev одобрява това.

  5. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    126
    #34

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Реших да измеря реалния минимум на охлаждане на новата ми Тошиба ras 18 n3kv2-e.Харесвам марката и явно има защо.Машината работи устойчиво с 93-94w.Работеща електроника+вътрешен вентилатор консумират 21w.Явно компресора (1100w)може да работи устойчиво с 72w.Какво да кажа-слиза по ниско от дайсейкай 3 (ras 10 skvp-e).Възхитен съм от доброто управление.Все пак Сузумито е среден клас!Измерването е с отчитане на cosф.На отопление ще мерим по нататък.Климатика е в 37кв.-около 97кубика помещение.Още нещо-можеше да е 16-ка,но предпочетох 18-ката заради голямото вътрешно тяло.По тих е при големите все пак дебити.Споделям за да съм полезен при избор на климатик,понеже аз като търсех не намерих описание на работата на модела.Засега-доволен!
    mimojef, Aleksandars, bobivg и 1 други харесват това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,930
    #35

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Споделяй как е и на отопление. Също се интересувам и от дефростите намашината. Само при нужда ли са и как са откъм шум. Отлични постижения! Среден клас и какво от това?! Има машини "висок" клас, които могат да му дишат прахта, като минимум.

  7. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    126
    #36

    Отговор: Мнение за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+

    Имам от 2007 Тошиба 10skve-най ефтиния и слаб модел с едноредово топлообменник.Работеше доста време в студена стая 13 кв.Пускахме го и го спирахме дори и в най студеното време.Виждаше зор.Поради натоварването дефростваше по често.Никога при сухо външно тяло.По късно купих 10-та дайсейкай 3 поради добрите впечатления от дефроста на по малката Тошиба.Дайсейкая е в 18кв. сравнително по топла стая.На -17 работи все едно нищо не е станало.Дефрости последните 2 зими-общо няколко пъти като побелее хубаво от сняг.Не съм виждал подобно поведение от други машини.Надявам се 18n3kv2-e да е същото.Само да вметна за сравнение подовия ми Дайкин 25_ца(2010г) вече в стаята на първата (малката) тошиба при -6 на каквато и нормална температура вътре да е настроен,при сухо външно ще се скъса от дефрости-по над 10 на ден.Готино е подов ама с тая работа в студеното...Гася го за колкото дни трябва и отивам при дайсейкая.Това е истината защо съм почитател на тази марка.
    Aleksandars и rosswen харесват това.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. TOSHIBA SUZUMI R32
    От FatBoySlim във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 53
    Последно: 31-01-18, 11:53
  2. Мнение за Toshiba RAS-18N3KV2-E1 SUZUMI 18000 BTU
    От slimarov във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 8
    Последно: 22-12-17, 08:44
  3. Колко шуми Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus в тих режим?
    От tedynaidenov във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 23
    Последно: 15-12-16, 17:51
  4. Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI+ или Toshiba RAS-167SKV-E5
    От nanizealot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 77
    Последно: 18-02-15, 14:08
  5. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе