Монтаж на дайсейкай 8 - 13ца ?
Здравейте,
Помогнете със съвет, утре ми предстои монтаж на въпросния климатик и трябва да съм подготвен като дойдат майсторите.
Въпроса е в това, че преди време имаше монтиран климатик в помещението (някакво фъджицу 12ца) и след демонтажа тръбите и кабела си стоят, предполагам може да се ползват за новия монтаж?
Друго което искам да разбера е дали е достатъчен тръбен път около 3м за оптимална работа и комфорт с новия климатик или да искам да ми го удължат, тук трябва да спомена, че конструктивно вътрешното тяло ще се разположи с около 30-40см под външното, просто няма друга възможност.
Отговор: Монтаж на дайсейкай 8 - 13ца ?
Настоявай да ти монтират нов тръбен път, все пак това си влиза в цената за монтажа. В старите тръби кой знае какви боклуци и влага е влязло. За останалото няма проблем. Сега е студено и влажно, така че поне 15-20мин да го вакуумират.
Всичко ново.3 метра път стига, по инструкция минимума е 2 метра ,пък и ТОШИБА нямат проблеми в сравнение с други машини и при къс път.
Монтажниците си знаят,но все пак гледай да не го забият много в тавана-според мен не по-малко от 15см
dwbudr и edi1
+1
След като си платил тръбния път защо да ползват стария?
Всичко ново и да си там да гледаш че свалят стария и слагат нов тръбен път.Не се "връзвай" на теореми от рода на "Ама то всичко е еднакво" че и такива може да има...
Те монтажниците ако могат и от тръбите за тръбния път ще изкарат пари.Такива са си повечето по природа- Бай Ганьовци.
Има и разбрани и като кажеш не спорят, а изпълняват.
Старите тръби не им ги подарявай.Ще ги монтират на някой друг а парите от новите ще си ги сложат в джоба.Вземи си старите тръби независимо дали има какво да ги правиш или няма какво да ги правиш.Все ще им намериш приложение/"пътя" ...
Върху старите тръби е положена изолация за саниране и това усложнява нещата!
Отворите им са облепени с банд и мисля че са добре изолирани поне от външната страна, идеята е ако мога да си спестя мръсотята, подмазването и другите довършителни операции след прекарването на новите тръби!
Ако все пак е необходимо да се полагат нови ще трябва да го преглътна някак макар да не ми се иска.
Малко хамалогия ,но го направи .За нова и скъпа машина си заслужава отвсякъде.
Май всички мнения са еднозначни...по трудния начин трябва се действа!
Благодаря на всички за отговорите!
Може да се трие/заключва.
Ако в стаята ще се спи, не слагай по-къс тръбен път от 3 метра.
Стаята е всекидневна.
Мисля, че стандартния монтаж е до 3м така, че ще настоявам за тази дължина, надявам се да няма проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Ако в стаята ще се спи, не слагай по-къс тръбен път от 3 метра.
Може ли да споделиш защо?
по принцип се прави за да се избегнат нежелани шумове от фреон при он-офф ,за който го дразнят .. мен лично много повече ме дразни да пукат пласмаси или да бучи външното тяло