toshiba RAS-409t въздиша моля за съвет
климата ми е тошиба ras-409t японски на 200в.На студено работи без забележки,на топло в момента компресора се развихря с консумация 5.8 ампера(мерено на входа на външното тяло) след достигане на зададената темп. тока пада до 2.8ампера и изключва компресора едновременно със захранването на четерипътния вентил.Моля за мнения по описания проблем!
Отговор: toshiba RAS-409t въздиша моля за съвет
Така....Климатизатора достига температурата, тока се ограничава и машината спира. Къде е проблема? Притеснява те факта, че четирипътния се задейства ли? Не мислиш ли, че това се случва за да се изравни налягането?! Преди използвал ли си го в режим охлаждане?
при охлаждане няма проблем.При мен го ползвам две лета.
- - - - - - - - - -
Проблема е че не може да стабилизира ниските обороти на компресора.Като го стартирам тръгва от 1 ампер и стига до 5.8амп.,но когато започне да понижава тока стига до 3амп. и изключва.
При всеки инверторен модел четирипътния вентил е активен или на охлаждане или на отопление. В твоя случай е на отопление и затова го чуваш. Нямаш повод за притеснение.
колега но това го прави през 2 мин и мисля ,че не намаля вътр. вентилатор (авто режим)когато достигне зададената температура.
С подобни коригирания на постовете и информация давана на час по лъжичка, как очаквате на получите адекватна помощ? Подобни проблеми не се решават тук, а се доверявате на техник който си разбира от работата и ще Ви помогне.
Препоръчайте някой за Кричим,Пловдивско!
ми ей тоя дето ти е писал в темата е човека
Цитат:
Първоначално публикувано от
илия
Препоръчайте някой за Кричим,Пловдивско!
:offtopic: Ще препоръчам. Ама бартер за рецептата на ония кюфтета!