Подгряване на компресора?
Здравейте,
Интересува ме дали европейските дайсейкай, които не са nordic изпълнение, подгряват компресирите при ниски външни температури. Знае ли някой със сигурност?
Благодаря.
Отговор: Подгряване на компресора?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Здравейте,
Интересува ме дали европейските дайсейкай, които не са nordic изпълнение, подгряват компресирите при ниски външни температури. Знае ли някой със сигурност?
Благодаря.
Не, не подгряват. От Тошиба твърдят, че нямат нужда, но аз не рискувам. ;) Честно казано не знам и нордика да подгрява компресора. Факт е едно, поне аз съм чул, или видял Daiseikai с изгорял компресор. Може и да има, но поне аз не знам.
Проблемът не е в изгарянето на компресора. Ако не сработи бързо защитата по ток, може да счупи възвратния клапан на изхода на цилиндъра. Ако в него случайно има течен фреон при стартиране.
Както казах, аз не рискувам. Ако мислиш, че всички не си спират машините зимата се лъжеш. ;) Има хора всякакви.
Цитат:
Mega
Както казах, аз не рискувам. Ако мислиш, че всички не си спират машините зимата се лъжеш. ;) Има хора всякакви.
Ами, те повечето ги ползват, като духалки...отскоро се научиха някои да ги ползват, като климатици.
Петко, нали се разбрахме...Под 0-та...никаво спиране. :cool:
Цитат:
Aleksandars
Петко, нали се разбрахме...Под 0-та...никаво спиране. :cool:
Споко, той гаранцията ще си я изкара всякак. ;)
Цитат:
Aleksandars
Идеята е за комфорта....
Там е ясно, особено при Daiseikai, ако го спираш работата му става коренно различна.