Информация за RAS-M18YAV-E?
Здравейте,
приятел ми донесе отвън този модел мултисплит RAS-M18YAV-E без 2те вътрешни тела
В интернет има доста малко информация за модела.
Някой може ли да ми каже дали е съвместим с други вътрешни тела на тошиба или трябва да търся точно неговите RAS-M10YKV-E и/или RAS-M13YKV-E
Машината е с такъв компресор DA130A1F-21F
Благодарен съм на всякаква информация!
Отговор: Информация за RAS-M18YAV-E?
Модела трябва да е RAS-M18UAV-E, ако е той, работи с вътрешни тела от Сузуми и Daiseikai 6.5 и подовите тела.
RAS-BххN3KV2-E1, RAS-BххN3KVP-E1, RAS-B13UFV-E
Цитат:
Първоначално публикувано от
koko-bg
YAV-E е модела
Това е стария модел, на поне 8-9 години. Работи със същите тела, посочени по-горе.
Това е стария модел външно от 1999 година.Не знам дали ще стане с по-нови модели вътрешни тела, вероятно не, понеже на вътрешните YKV-E бордната платка е модел МСС 772 и е бая стара като модел.
1 Прикачен файл(ове)
Старичък е. Вчера проверих компресора за късо и замерих каквото може по платката. Всичко изглежда наред. Платката е MCC-758. Има останал фреон в него. Не се знае дали само са затворени крановете преди демонтажа, или е бил събран във него си. При подаване на захранване, платката прави пълно затваряне , а след това отваряне на клапана за тяло А и след това на тяло Б.
Исках да видя каква грешка ще даде на 5те светодиода, но там нищо не светна, а според ръководството, това означава че няма грешки. Дали причината е липса на вътрешно тяло или има проблем с платката и не успява да си направи самодиагностиката?https://forum.setcombg.com/attachmen...&stc=1&thumb=1
Също така някаква идея от къде да намеря само платка или в краен случай тяло с платка от старите? Не ми се рискува да купя ново тяло и да се окаже, че не е съвместимо или пък климатика има проблем.
Поразтърсих е ebay i olx но няма нищо.
В България е абсурд да намериш.Освен из чужди продавалници да ровиш.
Продължавам да търся, някой ако продава вътрешно тяло от подходящ?