Toshiba RAS-285JDR код за грешка 04
Здравейте, имам питане относно климатика, който ми монтираха вчера ( Toshiba RAS-285JDR ). Японски на старо не се ориентирам още с функциите на дистанционното но при проверка за грешки се получава индикация на код - 04 която ме притеснява. Основателен ли е моя страх или не (снимал съм клип - на линка е) DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Отговор: Toshiba RAS-285JDR код за грешка 04
04 е обща грешка - липса на комуникация. След като машината работи, това е стара грешка която е запаметена от преди.
Благодаря за бързият отговор.
След „мастер рестарт“ (изключване на захранването на климатика за около 10 мин.) трябва ли да се оправи ? Защото, при мен продължава да седи запаметена грешката. Или има друг начин за изчистване на грешките?
Има, но със спиране на захранването няма да стане. Такива грешки се изчистват с код 7F. Не всички модели дистанционни управления на Toshiba имат тази възможност. Не трябва да Ви притеснява това, че стои запаметена в паметта.
Още веднъж благодаря.
Да моето дистанционно има само 1F и 2F, продължавам да чета.
Лек ден!
Дано да е оригиналното за модела - WH-F1J.
2 Прикачен файл(ове)
[QUOTE=hehof;851710]но е китайско /QUOTE]
Няма абсолютно никакво значение.
Отдавна почти всички дистанционни японците си ги правят в Китай. Проблем няма, защото е елементарно за производство. Гледай другите работи да са японски, като на твоя - компресор, процесор, кондензатори и полупроводникови елементи. :cool:
Мисля, че и други работи се правят в Китай, а не само дистанционни дори и за клими само за японския пазар. Може да са отделни елементи, и отделни модели и марки, но все повече ще стават. Япония няма как да не е подвластна на някои тенденции, които са валидни за целия свят. Това не означава лошо качество.