Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Колега Джоков, неколкократно е обяснявано (писано) точно по този въпрос, но не ми пречи да го препиша пак. При поява на гаранционен дефект или проблем с машината, задължително уведомяваш търговеца и търсиш съдействие от него. Твоите задължения са няколко:
- да не закъсняваш повече от 14 дни с уведомяването;
- да спазваш точно указанията на търговеца;
- да представиш всички необходими документи от покупката, а при нужда и протоколите от задължителните профилактики.
Задълженията на търговеца са да отстрани неизправностите в 30 дневен срок от момента на посещението по начин, който той прецени. Има един тънък момент за срока от уведомяването на търговеца за гаранционния дефект до момента на посещението на техниците. Доколкото съм запознат, този срок не е описан точно в закона, но доброто възпитание изисква да им дадеш поне 5 работни дни. Всички гаранционни продукти са с предимство пред останалите. При по-фрапантни случаи има нотариални покани, КЗП, съд и т.н. Досега никога не ми се е случвало да стигам до там. Обикновено така се процедира при конфликти с мобилните оператори, ЕРП-тата или търговците на нови автомобили.
Надявам се да ти е достатъчна информацията.
dodo_pv, благодаря ти за детайлното обяснение.
Въпроса ми беше насочен към мнението на Aleksandars, който изрази несъгласие с твоето мнение и иска да обясни детайлите само на теб.
При мен шумът от мърдането на клапите при on/off като че ли понамаля. Не знам раздвижил ли се е механизмът или е нещо друго (то и преди не беше всеки път това гадно тракане), но сега е малко по-поносимо. Пак се чува доста отчетливо и не мисля, че това е допустимо за висок клас машина с претенции, но не е чак толкова дразнещо като преди...
Като изключим това досадно нещо с клапите, всичко останало в този климатик много ми харесва - дизайн, начин на работа, ергономия и подредба на дистанционно, плазма (при мен си работи, просто не я държа постоянно пусната). Все още не е имало истински студ в София, но и да има, не мисля, че ще е проблем за този климатик (нали за това съм го взел все пак).
Така не бих си оставил клапите, в режим отопление, ако ще звук на хилти да издават при движението си. Ще трябва комшиите отгоре да ти плащат за подово отопление...
Картонче + ватичка и си държиш клапите на където си искаш. А комшията ще види подово през крив макарон.
Чак толкова ли са шумни клапите на тези Тошиби? Ако вдигат минимума на на 300-400 вата и започнат ОН/ОФФ през 10-15 минути си е наистина дразнещо.
А вариант да се откачат от моторчето?
Хм.. То пък с клапа или без моторчето ще си бучи. Ама може като не е натоварено да е по безшумно.
Те тия Тошиби има начин да се настроят, да не местят клапите при он/офф, така наречение "cold draft prevention".
Ами идеално.
Защо не се възползват собствениците?
cold draft prevention
Не е ли "екстра" която я имат и Мидеите, характеризираща се с НЕдухане надолу преди да е загрял топлообменника?
И МЕ-то ми работи така, но при него това не се води за екстра. Жалко.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Така не бих си оставил клапите, в режим отопление, ако ще звук на хилти да издават при движението си. Ще трябва комшиите отгоре да ти плащат за подово отопление...
Режим "сън" на старите тошиби настройва клапите точно така. А и отоплението при сън е добре да е оскъдно.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Достатъчно големи ли са топлозагубите, машината не изключва. Така че няма да има движение и шум. Т.е. няма проблем [emoji4]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk