Re: Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Здравейте!
Насочил съм се към въпросният Дайсекай 9. Не съм претенциозен към шумът на клапите, но държа машината да е добре конструирана и да работи дълги години без нужда от ремонти,особено гаранционни.
До колкото разбирам машината е мощна, но има два основни проблема . Единият е с успиването, но проблема се решава с препрограмиране на софтуера.При евентуална покупка и имам този проблем, към кой мога да се обърна за препрограмирането на софтуера?
Вторият проблем е с лагерчетата на вътрешната турбина. Вторият проблем до колкото аз разбирам е ползването на некачествени лагерчета. Поправете ме ако бъркам.
Къде около гр. Шумен мога да видя машината ?
Благодаря ви!
Отговор: Re: Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Цитат:
Първоначално публикувано от
dokkito
Здравейте!
Насочил съм се към въпросният Дайсекай 9. Не съм претенциозен към шумът на клапите, но държа машината да е добре конструирана и да работи дълги години без нужда от ремонти,особено гаранционни.
До колкото разбирам машината е мощна, но има два основни проблема . Единият е с успиването, но проблема се решава с препрограмиране на софтуера.При евентуална покупка и имам този проблем, към кой мога да се обърна за препрограмирането на софтуера?
Вторият проблем е с лагерчетата на вътрешната турбина. Вторият проблем до колкото аз разбирам е ползването на некачествени лагерчета. Поправете ме ако бъркам.
Къде около гр. Шумен мога да видя машината ?
Благодаря ви!
С моя съм нямал нито един от посочените проблеми, може да съм късметлия, не знам.
Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
... Задание 24, Т в стаята е 24 (т.е. постигнато задание), но консумацията се върти около 620-700 вата. Външна Т около 5°…
Още нямам инфо от лог файла за работата на машината.
... Извинявай колега, без да искам съм писал и редактирал твоето мнение, вместо с цитат. Моля за извинение!
Включи една духалка на първа степен..... и ако стайната продължи пак да е 24градуса......
Ресет на енергометъра или закачи втори за сравнение.
При 5гр, много бе. Туй ми е консумация кат за минус 10-15гр.
Цитат:
zxc0
Ресет на енергометъра или закачи втори за сравнение.
При 5гр, много бе. Туй ми е консумация кат за минус 10-15гр.
Правил съм го вече. Слагах 2 измервателни уреда (смарт контакт и ватметър). Разликата в показанията е 2 (два) вата... т.е. никаква.
Цитат:
milanov
Включи една духалка на първа степен..... и ако стайната продължи пак да е 24градуса......
Духалка имаш ли.
Цитат:
milanov
Духалка имаш ли.
Имам. Ама за чий ми е? Климатикът си държи заданието. Все си мисля, че някой сензор/датчик се е6@ва... ще видя какво ще ми кажат от сервиза.
Дразня се, защото е най-скъпата им машина - висок клас, а не се държи като такава.
Ми аз имам и Gree Viola 12-ка на 6 години... този работи в по-голямо помещение, но се върти около 400 W/h при задание 25°... е, и си влиза чат-пат в офф.
А при дайсейкая - сложил съм топ дограма с троен стъклопакет. И това (с повишената консумация) се появи скоро. Знам като го инсталираха каква му беше консумацията и разликата спрямо сега.
- - - - - - - - - -
Сега го нагледах - задание 24° (достигнато), авто вентилатор, външна Т = 9° и консумация 680 вата.
Ха де?!
12м² стая.
За справка - Edge 10 в 12м² спалня държи с 300 вата по-ниска консумация :D
Цитат:
joroooooo
... Задание 24, Т в стаята е 24 (т.е. постигнато задание), но консумацията се върти около 620-700 вата. Външна Т около 5°…
Още нямам инфо от лог файла за работата на машината.
В този режим на работа претопля ли стаята, или седи на 24 градуса?
jorooooo, духалката ти е да разбереш дали ти е за хвърляне климатика. (или за сервиз )
Ако духалката на първа степен успее да задържи същата температура, при изключен климатик, значи климатика ти е с КОП 1,5, което означава, че е за сервиз.
Ако духалката покачи температурата ..... айде да не казвам какво.
Цитат:
Mega
В този режим на работа претопля ли стаята, или седи на 24 градуса?
Седи си на заданието. Поддържа 24° (и по стаен термометър).
Цитат:
joroooooo
Седи си на заданието. Поддържа 24° (и по стаен термометър).
Виж сега, при тази консумация, тази машина отдава към 3500 вата. Въпроса е къде отива тази топлина, явно е вътре? Няма другаде къде да иде.
Като включи духалката ще се разбере.