Готини настройки.. Можеш да го вкараш в дефрост ръчно с бутон от дистанционното, както и настройка за по-силов дефрост, ако нормалния не е достатъчен.
Преглед за печат
Готини настройки.. Можеш да го вкараш в дефрост ръчно с бутон от дистанционното, както и настройка за по-силов дефрост, ако нормалния не е достатъчен.
Само на мен ли ми прилича 99% на LN на МЕ :D
Някой, от по - запознатите, може ли а каже кога тази машина ще се появи на нашия пазар?
Ще се появи, ама се иска търпение... и после да имаш воля да "преглътнеш" цената...
За един приятел питам :lol:
От поне седмица им върви рекламата на български по тубата. Имам предвид една обща за белия гланцов корпус и за дървения.
На мен на екрана не ми харесва дървеният. Не знам на живо как ще изглежда.
дървено :))
Да разбираме, цепеници? Скъпи цепеници? :confused:
Има ли вече притежатели на Дайсейкай 10 във форума?
Поне на пръв поглед машината изглежда доста масивна. На мен това с дървения панел ми допада.
Споделяйте впечатления
Аз имам 18-ка от 2 месеца, но почти не съм го ползвал. Tова е консумацията днес, мрачно и ~5°C външна и 23 вътрешна.
https://i.postimg.cc/d1ndKKjH/Scr.jpg
Бихте ли споделили каква е сградата и помещението(респективно какви изолации има) в което работи машината.
Да ,ако може повече инфо ,че и на мен ми стана интересно , нещо ми изглежда лакома .
Ако някой се сети да хвърли бегъл поглед на продажните цени на дребно ще забележи, че маржът е 800 лева. Това означава, че за 5-годишния гаранционен срок има планирани 2 ремонта на машината, което означава 2 месеца (общо един охладителен сезон) евентуалния му собственик да живее без него. Така че си направете сметка какво е качеството на модела. Споделям го като щастлив собственик на дайсейкай 5 и дайсейкай 8, чиито хардуерни проблеми са свързани, за радост, само със задвижването на клапите. Препоръчвам на любителите на дайсейкай да се ориентират към дайкин и мицубиши хеви.
Хол+кухня - ново строителство, мисля 10см изолация, доста външни стени и огромни прозорци. Площта не може да се определи много коректно, понеже има отворен излаз към голям коридор, в него пък едната стая често е с отворена врата и т.н. Но да речем, че директно се бори с около 40м2.
Колкото до смехотворните разсъждения за "маржа" - редно е да споменем, че напр. хеви SRK50ZSX-WT във Вимакс е 4149, а в онлайн магазини се намира и за 3339 т.е. същите 800лв разлика. Причината е, че при последните гаранцията се консумира по следния начин - ако нещо ти се развали си викаш човек да ти го оправи за твоя сметка; те ще ти покрият само подмяната/ремонта на евентуален дефектен модул, но трябва да им го пратиш по куриер.
Разбира се не отричам, че обзавеждането с нов модел без никакви отзиви си е котка в чувал. Но и не очаквам техниката да векува - в друг апартамент имам RAS-285ER, който ще празнува абитуриентска. За мен толкова дълго ползване, специално за климатик, не е оправдано.